PKK'dan ekonomik açılım!

PKK'dan ekonomik açılım!

PKK'nın ekonomik çalışmalarını yürüten bu ikili, PKK'nın 11. kongresinde yer alan kararlara göre ekonomik ve mali birim olarak yeniden yapılandırma faaliyetleri başlattı.

2013.10.14 12:17 - Son Güncellenme: 2013.10.14 12:17 - Güncel
A
PKK'dan ekonomik açılım!

MİT raporuna göre, PKK'nın 11. kongresinde yer alan kararlara göre ekonomik ve mali birim olarak yeniden yapılandırma faaliyetleri başlattı.

Milliyet gazetesinden Tolga Şardan'ın haberine göre, KCK'nın Kandil'deki yönetiminde yer alan Cafer kod adlı PKK'lı, bu toplantı sonunda KCK mali alan genel sorumluluğuna getirildi. Daha önce, örgütün ekonomik ve mali birim sorumlusu olan Rubar kod adlı Hüseyin Boyraz'ın da Cafer kod adlı yöneticiye bağlı olarak mali birimde görev yapmaya devam etmesi kararlaştırıldı.

11. KONGREDE KARAR ALINDI

PKK'nın ekonomik çalışmalarını yürüten bu ikili, PKK'nın 11. kongresinde yer alan kararlara göre ekonomik ve mali birim olarak yeniden yapılandırma faaliyetleri başlattı.

Bu çalışmalar eylülden bu yana Kandil'deki Baleyan bölgesine çok yakın bir hâkim tepenin arkasında yürütülüyor.

Bu çerçevede, örgüt kadrolarının kendi sorumluluk bölgelerinde vergilendirme adı altında topladığı paraların kadrolarda paylaşılması uygulamasının ekonomik sorunlara neden olmaya başladığı tespiti yapıldı.

KOOPERATİF TARZI

MİT'in yazısına göre, ekonomik anlamda herhangi bir kurumsal işleyişi bulunmayan PKK, önümüzdeki dönemde kurumsallaşmaya gidecek.

MİT'e göre, ekonomik kurumsallaşmanın ilk adımı da kooperatif tarzı örgütlenme olacak.

Böylelikle, örgütün kendi üretimiyle kendisini finanse etmesi sağlanacak. Bu konudaki planlama sözde Kürdistan olarak tanımlanan bölgenin dört parçasından gelecek gelirlere göre yapılacak.

ROJAVA'YA ULUSLARARASI SERMAYE

Aynı yazıda MİT, örgütün Suriye'de Rojava olarak adlandırılan bölgede, en geç iki yıl içinde belli bir statü elde etmeyi tasarladığını, ardından uluslararası şirketlerin yatırım amaçlı olarak bölgeye girmek isteyeceklerini düşündüğünü belirtti ve Suriye modelinin başarılı olması halinde PKK'nın Irak'taki inisiyatifinin artacağı değerlendirmesini yaptı.

SURİYE İÇİN SU, UN, EKMEK

Örgütte yeni göreve getirilen iki PKK yöneticisine verilen raporlarda; Avrupa ve Suriye'de ekonomik ve mali konularda yapılması gerekenlerin yer aldığı tespit edildi. Bu raporlarda, Suriye'de halkın içme suyu, un, ekmek gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik tesislerin kurulabileceği görüşlerinin bulunduğu belirlendi.

Ayrıca, raporlarda bu tesislerin kurulması için gerekli maliyet analizlerinin yapılması gerektiğinin de yer aldığı anlaşıldı.

HEDEF 200 BELEDİYE

MİT Müsteşarlığı, 2014'te yapılacak yerel seçimlerde PKK'nın hedefini "en az 200 belediye başkanlığını almak" olarak açıkladı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.14 12:17 - Son Güncellenme: 2013.10.14 12:17 - boş7
A