"PKK da okul açabilir"

"PKK da okul açabilir"

Kanuna aykırı eğitim kurumu açmak, suç olmaktan çıkıyor. CHP'li üyeler ''Artık, PKK da okul açabilir'' dediler.

2013.04.07 20:55 - Son Güncellenme: 2013.04.07 20:55 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
"PKK da okul açabilir"

 

TBMM Adalet Komisyonunda benimsenen ve önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulunda ele alınması beklenen ''Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununda değişiklik'' tasarısına sert eleştiriler geldi. CHP'liler ''Artık PKK'da okul açabilecek'' dediler.

TBMM Adalet Komisyonun CHP'li üyeleri Dilek Yılmaz, Turgut Dibek, Ali İhsan Köktürk, Bülent Tezcan ve Ali Rıza Öztürk tarafından komisyon raporuna eklenen muhalefet şerhinde, şöyle denildi:

''Tasarının 13. maddesi ile  TCK 263'üncü maddesi yürürlükten kaldırılmakta ve kanuna aykırı eğitim kurumu açmak suç olmaktan çıkarılmaktadır. Mevcut TCK'da bu suç için 6 aydan 3 yıla kadar hapis öngörülmektedir. Şimdi kanuna aykırı eğitim kurumu açmak ve işletmek suç olmaktan çıkartılıyor. Bu suç yaptırımsız hale getirilmekte, tarikatların ve terör örgütünün hakim olduğu kanuna aykırı eğitim kurumu açılması tam anlamıyla teşvik edilmektedir''

''MEDRESE EĞİTİMİ''

''Bundan sonra terör örgütü PKK, Kürtçe eğitim yapan eğitim kurumu açabilecektir'' denilen muhalefet şerhinde, şu görüşler de savunuldu:

''Tarikatlar, kendi anlayışlarına uygun medrese eğitimi yapan okullar açabilecekler ve hiçbir yaptırımla karşılaşmayacaklardır. Her türlü din temelli medrese eğitimi yapılabilecek, çarşafla gidilen okullar rahatlıkla açılabilecektir. Terör örgütü PKK, kendisine sağlanan hareket alanı ve meşruiyetten yararlanarak her türlü propogandasını yapabileceği, Anayasanın resmi dil Türkçe ilkesine aykırı olarak istediği dilde eğitim yaptırabileceği, yasadışı ancak hiçbir yaptırıma tabi olmayan okullar açabilecektir''

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.07 20:55 - Son Güncellenme: 2013.04.07 20:55 - HABER MERKEZİ
A