PKK çekilmeye devam ediyor

PKK çekilmeye devam ediyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından kurulan izleme komisyonunun üyeleri, Irak ve İran sınırında bulunan Gare ve Şehidan bölgesinde incelemelerde bulundu.

2013.05.09 14:02 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:20 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
PKK çekilmeye devam ediyor


PKK'lıların geri çekilmeye başlamasıyla birlikte BDP ve sivil toplum örgütlerince kurulan "İzleme Komisyonu", 6 ayrı bölgede çalışmalara başladı. Derecik, Zerza, Şehidan, Şeytan Üçgeni ve Çarçela bölgelerinde çekilme durumu ve askeri hareketliliği yerinde izlemek için bölgelere dağılan komisyon üyeleri çalışmalarına başladı. Şehidan bölgesine hareket eden ve aralarında BDP'li Hakkari İl Encümeni Sıddık Tekin, BDP'li Şemdinli Belediyesi Encümeni Mehmet Kayran'ın da bulunduğu 4 kişilik komisyon, ilk olarak Şehidan Dağı eteklerinde bulunan Çatalca köyüne bağlı Erdemli mezrasını ziyaret etti. Çatalca Köyü Muhtarı A. Kerim Kılıç'tan gelişmelerle ilgili bilgi alan heyet, ardından bölgede incelemelerde bulundu.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan BDP'li Belediye Encümeni Mehmet Kayran, gelişmeleri yerinde takip etmek için bölgeye geldiklerini belirterek, "Bölgede şu an herhangi bir şey yok ve bölge sakin görünüyor. Yolların güvenli olduğu görünüyor. Olumsuz bir durum görünmüyor. Şu an Şehidan eteklerindeyiz. Böyle giderse biz memnun oluruz. Herhangi olumsuz bir durum gelişmez böyle olursa. Böyle giderse çözüm süreci barışla sonuçlanır. Biz parti olarak bu sürecin takipçisi olacağız" dedi.
Öte yandan, sınırdaki askeri karakol ve üs bölgeleri ise rutin olarak gözetleme çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede herhangi bir askeri hareketlilik gözlemlenmezken, dün akşam saatlerinde Şemdinli ve Kuzey Irak sınır bölgelerinde insansız hava araçlarının (İHA) keşif ve gözetleme uçuşları yaptığı gözlendi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.09 14:02 - Son Güncellenme: 2013.05.09 14:20 - HABER MERKEZİ
A