Piyasadan neden toplatıldı?

Piyasadan neden toplatıldı?

Günlük hayatta el temizliği için tercih edilen ürünlerin başında gelen antibakteriyel sabundan bakteri çıktı. Antibakteriyel sabunlar üzerindeki kuşkuları güçlendiren bulgu Kanada Federal Sağlık Bakanlığı'nın incelemesi sonucu belirlendi.

2012.10.16 14:24 - Son Güncellenme: 2012.10.16 14:24 - Sağlık
A
Piyasadan neden toplatıldı?

 

Kanada Federal Sağlık Bakanlığı, ''Avmor Ltd'' isimli firma tarafından üretilen antibakteriyel sıvı el sabunlarını, içinde ''pseudomonas aeruginosa'' bakterisi saptanması üzerine piyasadan toplattı.

Bakanlığın sitesinden yapılan açıklamada, bulunan bakterinin insan sağlığı üzerinde ciddi risk oluşturduğu, immün sistemi sorunu olanlarda ise bu riskin daha da yüksek olduğu kaydedildi.

Saptanan bakterinin, sistik fibroz, HIV/AIDS, kanser, yanık, şeker hastası, karaciğer ve akciğer hastası olanları olumsuz etkileyeceği belirtilen açıklamada, immün sistemi zayıf ya da sorunlu olanlarda da zatürre, kemik, idrar yolu, mide-bağırsak ve kan enfeksiyonları ile menenjite neden olabileceğine dikkat çekildi.

Penisilin ve beta laktam grubu antibiyotiklere karşı dirençli olan ''pseudomonas aeruginosa'' bakterisi, özel antibiyotiklerle tedavi edilebiliyor.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2012.10.16 14:24 - Son Güncellenme: 2012.10.16 14:24 - Zeynep Çelik
A