Pirinç zararlı değil

Pirinç zararlı değil

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, pirincin sağlığa zararlı olduğuna dair yapılan açıklamaları eleştirerek, "Pirincin aleyhine yapılan çalışmaların bilinçli ve kasıtlı olduğunu bilmemiz lazım" dedi.

2013.10.14 17:50 - Son Güncellenme: 2013.10.14 17:51 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Pirinç zararlı değil

 

Bayramlaşma programı kapsamında, Edirneli vatandaşlarla bayramlaşmaya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Keşan ilçesinde katıldığı toplantıda, pirinçle ilgili yapılan "Sağlığa zararlı" şeklindeki açıklamalarının pirinci karalamaya yönelik olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile birlikte Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası ve İpsala Ticaret Borsası tarafından düzenlenen "Bölge Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu toplantıda konuşan Müezzinoğlu, kamuoyunda bir çok yerde pirincin sağlığa zararlı olduğu yönünde doğru olmayan açıklamaların yer aldığını ifade etti.

"PİRİNCE YÖNELİK KARALAMALARA BİLİMSEL AÇIKLAMALARLA CEVAP VERECEĞİZ"

Sağlık Bakanı olarak pirinç üretiminin yüzde 50'sinin yapıldığı Hamzadere Bölgesi'nde pirinç üreticilerinin zor durumda kalmasını engellemek istediğini ifade eden Mehmet Müezzinoğlu, pirince yönelik karalayıcı çalışmaların doğru olmadığını belirterek, "İtalya'da pizzanın sağlığa aykırı olduğunu dünyada kimseye konuşturtmuyorlar. Makarna'nın da sağlığa zararlı olduğunu kimse konuşmuyor. Ama nedense ülkemizde birileri pirinci sağlığa zararlı olduğu gibi bu tür propagandalar yapmaya çalışıyorlar. Halbuki pizzayı bile ülkemizde pirinçten fazla yedirmeye başardılar. Makarna'nın spagetti diye dünya kadar şekilleri, bizim Edirne bölgemizde ilçelerimizde lokanta ve restoranlarımıza girmeye başladı. Ama kendi ürettiğimiz ve marka değeri de oluşturmaya başaracağımız bu bölge ülkemizin tükettiği pirincin yüzde 50'sinden fazlasını üreten bir yer. O nedenle markasını da mutlaka İpsala Ticaret Borsamız ve diğer dinamiklerle almalıyız. Biz, pirinç sağlığa zararlıdır demiyoruz. Azı karar, çoğu zarardır. Bütünlüğü için diyoruz. Keşan Satır Et'te de Tekirdağ köfte de, Adana Kebap'ta da, hangi üründe olursa olsun bizim sağlığımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Pirincin aleyhine yapılan çalışmaların bilinçli ve kasıtlı olduğunu bilmemiz lazım. Onun da gerekirse, bazı üniversitelerle bu yöndeki açıklamalara karşı bizim de bilimsel açıklamalarla cevap vermemiz gerektiğine inanıyorum" dedi.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.10.14 17:50 - Son Güncellenme: 2013.10.14 17:51 - HABER MERKEZİ
A