Piramitlerde taciz skandalı! 13 kişi tutuklandı
Mısır'ın başkenti Kahire yakınlarındaki Giza Piramitlerinde iki kadın turisti taciz etmekle suçlanan 13 genç tutuklandı.
2022.05.11 10:17 - Son Güncellenme: 2022.05.11 10:18 - Dünya - HABER MERKEZİ
Giza'daki Piramitleri ve Mısır'daki diğer ünlü arkeolojik alanları ziyaret edenlere genç erkekler rutin olarak yaklaşır ve turistleri turlar, hediyelik eşyalar, at arabası veya deve gezintisi satmak için takip eder ancak bu sefer sınırın aşıldığı iddia edildi. Turist kadınları taciz eden gençler sosyal medyada da büyük tepki gördü.
İTEREK KURTULMAYA ÇALIŞTI
Tutuklamalar, sosyal medyada Mısır'ın en gözde turistik yerlerinden biri olan ünlü arkeolojik alanda iki genç kadının etrafında toplaşan erkek kalabalığı gösteren bir videonun ardından geldi. Görüntülerde gençlerin kadınlarla alay ettikleri ve kadınlar kaçmaya çalışırken bazılarının onlara yakınlaştığı görülüyor. Bir kadın daha sonra dönerek gençlerden birisini itmeye çalıştı. Görüntülerden, oğlanlardan herhangi birinin kadınları taciz edip etmediği belli değil. Videonun turizm bakanına gönderilmesi gerektiğini söyleyen bir ses de duyuluyor.
ÇOCUK MAHKEMESİNDE YARGILANACAKLAR
Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, olayı akıllı telefonuyla kaydeden tur rehberi, gençleri kadınları 'sözlü ve fiziksel' taciz etmekle suçladı ancak gençler suçlamaları reddetti. Video, ülkede sosyal medyada büyük tepki topladı.
Savcılıktan yapılan açıklamaya göre tutuklanan çocukların yaşları 13 ile 15 arasında. Açıklamada, kadın turistler hakkında herhangi bir ayrıntı verilmedi. Mısır savcısı, gençlerin soruşturma süresi boyunca gözaltında tutulduğunu söyledi. Suçlu bulunurlarsa, çocuklar çocuk mahkemesinde yargılanacak.
5 YILA KADAR HAPİS
Mısır'daki cinsel taciz sorunu, 2011 yılında cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i deviren ayaklanma sırasında ve sonrasında, hükümet karşıtı kitlesel protestolar sırasında kadınlar taciz edildiğinde dünya çapında ilgi gördü. Son yıllarda #MeToo hareketinden ilham alan kadınlar sosyal medyada bu sorun hakkında düşüncelerini dile getirdiler. Yetkililer, şu cinsel taciz cezalarını artırarak şu anda beş yıla kadar hapisle cezalandırıyor. Ayrıca turistik bölgelerde taciz ve saldırgan sloganlarla mücadele çabalarını da yoğunlaştırdılar.