Pfizer/BioNTech aşısı İngiltere'de onaylandı

Pfizer/BioNTech aşısı İngiltere'de onaylandı

İngiltere'de corona virüse karşı geliştirilen ve yüzde 95 etkinlik gösteren Pfizer/BioNTech aşısının kullanımını resmi olarak onaylandı. Aşının gelecek haftadan itibaren İngiltere genelinde mevcut olacağı belirtildi. Yetkililer, öncelikli olarak aşılanacak gruplara ilişkin son tavsiyelerini yakında yayınlayacaklarını duyurdu.

2020.12.02 10:02 - Son Güncellenme: 2020.12.02 11:12 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Pfizer/BioNTech aşısı İngiltere'de onaylandı

İngiltere, Pfizer-BioNTech aşısının kullanımını onayladığını ve önümüzdeki haftadan itabaren ülke genelinde kullanılacağını açıkladı. 

İngiliz hükümeti sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Hükümet, bugün Bağımsız İlaç ve Sağlık Ürünleri Yönetmeliği Ajansı (MHRA) tarafından tavsiye edilen Pfizer-BioNTech'in Covid-19 aşını onaylamayı kabul etmiştir. Aşı, bir sonraki adımdan itibaren İngiltere genelinde kullanıma sunulacak" ifadeleri kullanıldı. 

Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla tarafından yapılan açıklamada, "Bu yetkilendirme, bilimin kazanacağını ilk ilan ettiğimizden beri üzerinde çalıştığımız bir hedefti ve MHRA'yı dikkatli bir değerlendirme yapma ve İngiltere'de insanları korumaya yardımcı olmak için zamanında harekete geçme yeteneklerinden dolayı alkışlıyoruz. Daha fazla yetkilendirme ve onay beklediğimizden, dünya çapında yüksek kaliteli bir aşıyı güvenli bir şekilde tedarik etmek için aynı düzeyde aciliyetle hareket etmeye odaklandık" dedi.

İngiltere, Sağlık Bakanı Matt Hancock ise aşılama programın önümüzdeki hafta başlarında başlayacağını söyledi. İngiltere Aşı Komitesi, öncelikli olarak aşı olacaklara ilişkin son tavsiyesini kısa vir zaman içinde duruacağını bildirdi.

YÜZDE 95 ORANINDA ETKİNLİK GÖSTERDİ

Pfizer tarafından geçen hafta yapılan açıklamada, Alman BioNTech SE ile birlikte geliştirilen MRNA aşısının 6 ülkede 43 bin gönüllü üzerinde gerçekleştiren son aşama klinik deneylerinde, 28 günün ardından yüzde 95'in üzerinde etkinlik gösterdiği duyuruldu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2020.12.02 10:02 - Son Güncellenme: 2020.12.02 11:12 - HABER MERKEZİ
A