Pes dedirten görüntü

Pes dedirten görüntü

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Kahyalar beldesinde, komşularının tapulu arazisinden geçen yolu kapatması sebebiyle hastalarını ormanlık araziden el arabası üzerinde taşımak zorunda kalan aile, duruma tepki gösterdi.

2013.07.15 10:09 - Son Güncellenme: 2013.07.15 10:10 - Güncel
A
Pes dedirten görüntü

 

Evine gitmek için 500 metrelik dağlık araziyi tırmanmak zorunda kalan Uğur ailesi, yetkililerden yardım istedi. Evde 87 yaşlarında iki yaşlının bulunduğunu ve hastaneye götürmek için el arabasıyla taşımak zorunda olduklarını belirten aile, kendilerine yardım eli uzatmasını istiyor.

BU YOLDA AYAĞIMI KIRDIM


Yollarının komşuları tarafından kapatılmasından sonra evlerine ulaşmak için çile çektiklerini söyleyen anne Selime Uğuz, dağlık arazide evine çıkmak isterken ayağını kırdığını söyledi. Tedavi olduktan sonra evine her çıktığında ayağını incittiğini dile getiren Selime Uğuz, şöyle konuştu: 'Her yere başvurduk bizimle ilgilenen yok. Ayağım kırıldı, çocuklarım tedavi ettirdi. İnip çıkarken acı çekiyorum. Başvurduğumuz yerlerden hiçbir netice alamadık. Kayınpederim alzheimer hastası. Onu belli aralıklarla hastaneye götürüyoruz. Annemi her gün götürüyoruz hastaneye. Ben tansiyon hastasıyım. Bize bir şey olduğunda çocuklarımız bizleri sırtında taşıyor. El arabasıyla bizi hastaneye götürüyorlar. Tek istediğimiz bir yol.'


DUBLE YOL DEĞİL PATİKA İSTİYORUZ

Evin reisi Ahmet Uğuz da yetkililere sitem etti. Aynı kurumun iki elemanının farklı görüş bildirmesi nedeniyle yollarının açılamadığını dile getiren Uğuz, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Devamlı kullandığımız su deposunun yolu burasıydı. Girişte komşular yolu kapattı. Tapulu olunca yapacak bir şeyimiz kalmadı. Belediyeye, kaymakamlığa, orman işletmesine dilekçe verdik. Beş aydır bu yolumuza çare bulunup açılmadı. Orman İşletme Müdürlüğü'nden mühendisler geldi buranın projesini çizdi. En son Antalya Orman İşletme Müdürlüğü'nden bir mühendis gelerek burada inceleme yaptı. Mühendis 'burası çok dik burada yol olmaz' dedi ve gitti. Nereye başvurduysak bir sonuç alamadık. Annemi, babamı el arabasında sırtımda arabamın olduğu yere götürüyoruz. Bana sadece burada yol açılabilir desinler, biz kendi imkanlarımızla yolumuzu açarız.'

İKİNCİ PROJE HAZIRLANIYOR

Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, sözkonusu yerin ormana ait olduğunu, buraya yol açılması için Kahyalar Belediyesi'nin bir proje hazırlayarak kendilerini yol açılması için başvuruda bulunması gerektiğini söyledi.

Kahyalar Belediye Başkanı Tevfik Karal da, daha önce bir proje hazırladıklarını, ancak Antalya Orman İşletme Müdürlüğü'nden gelen görevli mühendisin projeyi çok dik bulduğunu belirterek, "Şu an ikinci bir proje hazırlığı içindeyiz. Proje tamamlandıktan sonra yeniden Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri kontrol edecek ve inceleme yapacak. Onay verildikten sonra yol açılma çalışmalarına başlanacak" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.15 10:09 - Son Güncellenme: 2013.07.15 10:10 - boş7
A