Peru'da Ubinas Yanardağı'nda patlama
Güney Amerika ülkesi Peru'nun güneyindeki Moquegua bölgesinde yer alan Ubinas Yanardağı'nda patlama yaşandı.
2023.07.05 20:35 - Son Güncellenme: 2023.07.05 20:35 - Dünya - HABER MERKEZİ
Jeoloji, Maden ve Metalurji Enstitüsünden (Ingemmet) yapılan açıklamada, patlamanın yerel saatte 03.13'de meydana geldiği ve Moquegua bölgesinde "acil durum" ilan edilmesi gerektiği kaydedildi.
Ubinas Yanardağı'nın gökyüzüne 5 bin 500 metre lav ve kül püskürttüğü aktarılan açıklamada, külün Querapi, Ubinas, Sacohaya, Anascpa, San Miguel, Tonohaya, Huatahua, Huarina, Escacha ve Matalaque kasabalarına doğru ilerlediği belirtildi.
Başbakan Alberto Otarola, yanardağ patlamasına ilişkin yaptığı açıklamada, gerekli önlemlerin alınması için acil durum ilan edileceğini vurgulayarak, "Önleyici tedbirlerle insanların sağlığını koruyabileceğimize inanıyoruz. Bu olayların sorumluluğunu üstleniyoruz ve bununla mücadele etmek için her zaman tüm kurumlarla doğru şekilde koordine oluyoruz." ifadelerini kullandı.
Peru'nun en aktif yanardağı olan Ubinas, 5 bin 672 metre yüksekliğe sahip.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:59
-
03:33
-
01:14
-
01:26
-
01:52
En Çok Okunanlar
- Bursa'da eğitim camiasını yasa boğan...
- SGK, emeklilere 3 gün süre verdi!
- Kabinede değişecek isimler belli oldu!...
- Kirada oturan emekliye müjde: Ev sahibi...
- Bursaspor camiasını yasa boğan ölüm!
- İstanbul Beşiktaş'ta istinat duvarı 8...
- Marmara Denizi'nde ürküten görüntü! Büyük...
- Bursa'da motosiklet ile silahlı saldırı!
- Bursa'da ehliyetsiz sürücü kurbanı kız...
- Kandilli Rasathanesi açıkladı: İşte...
- Uludağ'da şok olay! Genç kız kayak...
- Bursalı polis memuru kazada hayatını...
- ABD'de kaybolan uçak bulundu: Buza çakıldı!
- Uzman isimden Bursalıların uykularını...
- Feci kaza araçlar kafa kafaya çarpıştı, 1...