Perinçek: Partimizin genel başkanı cumhurbaşkanlığı adayıdır

Perinçek: Partimizin genel başkanı cumhurbaşkanlığı adayıdır

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin cumhurbaşkanlığı, TBMM ve yerel yönetimler seçimine kendi adaylarıyla gireceğini açıkladı. Perinçek, 'Vatan Partisi'nin Genel Başkanı, önümüzdeki dönem cumhurbaşkanlığı aday adayıdır' diyelim şimdi" ifadesini kullandı.

2017.08.29 17:19 - Son Güncellenme: 2017.08.29 17:20 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Perinçek: Partimizin genel başkanı cumhurbaşkanlığı adayıdır

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında,  Merkez Karar Kurulunun, Büyük Taarruz'un yıl dönümünde yaptığı toplantıda aldığı  kararı açıkladı.

Perinçek, parti olarak, kamuoyunu ve siyasal partileri ülkenin gerçek  gündemini tartışmaya davet ettiklerini belirterek, şunları söyledi: "Vatan Partisi, cumhurbaşkanı, TBMM ve yerel yönetim seçimlerine  adaylarıyla katılacak ve milli hükümetin kurulmasındaki önder görevini yerine  getirecektir. Şimdi işimiz, bu görevi en geniş öncü birikimi seferber etmektir.  Türkiye'nin milliyetçi, halkçı, devrimci öncülerine 'hükümet etmeye var mısınız' diyoruz. Türkiyemizin halk önderlerini ve aydınlarını, yakınmaya ve karamsarlığa  son verip, milli hükümet için iş başı yapmaya çağırıyoruz. Türk milletinden yetki  istiyoruz."

Perinçek, toplantının ardından bir gazetecinin, "2019'da yapılacak  cumhurbaşkanlığı seçimi için bir ittifak arayışının olup olmayacağı ve ana  muhalefet partisinden bir talep gelmesi halinde tavrının ne olacağı"na ilişkin  sorusu üzerine, CHP'nin Türkiye'nin önündeki tehditlerle ittifak yaptığını, HDP,  PKK, FETÖ ile bir hükümet kurma süreci içine girdiğini ileri sürdü.

Meral Akşener'in kuracağı partiye de değinen Perinçek, "Merkez  Demokrat Partisi olacaklarmış. Orası çöktü, göçtü. Orada ANAP, DYP vardı. Niye  ANAP ve DYP Türk siyaset hayatından silindi, gitti? Çünkü onların getirdiği  Amerikancı program iflas etti. O göçüğün üzerine Akşener ve arkadaşları bir bina  kurmaya kalkıyor. Göçüğün üzerine ev kurulabilir mi? Merkezde göçük var." diye  konuştu.

CHP'nin "adalet yürüyüşü" ve "adalet kurultayı"nın amacının, FETÖ ve  PKK'yı "mağdurlar" diyerek, hapisten kurtarmak ve onlarla hükümet olmak olduğunu  iddia eden Perinçek, bunun başarılma şansı bulunmadığını söyledi. "İktidar ve muhalefet partilerinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin  (IKBY) referandum kararına bakışını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine  bunun ikinci bir İsrail girişimi olduğunu ifade etti. Perinçek, sözlerini şöyle  sürdürdü:

"Buna kesinlikle izin verilmeyecektir, izin vermeyeceğiz. Benim şu  anda gördüğüm IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin 25 Eylül'deki o referandum  iddiasından vazgeçecek. Amerika ve İsrail'in oyununa geldi. Onu ileri sürdüler  ama şimdi Amerika bile bunu ertelemenin yollarını aramaya başlamıştır."

Bununla ilgili CHP'den ses çıkmadığını iddia eden Perinçek, "Buralarda  olmayan partiler hiç ortalığa çıkıp, 'biz Türkiye'yi yöneteceğiz, bize oy verin'  demesinler. Bunların tartışma konularına bakın atlet, adalet... Orada Kürdistan  kuruluyor, ilan ediliyor, Türkiye'ye yönelik tehditler artıyor." dedi.  "Cumhurbaşkanı adaylığı için netleşen bir isim var mı?" sorusuna  Perinçek, partilerinin cumhurbaşkanlığı, TBMM ve yerel yönetimler seçimine kendi  adaylarıyla gireceğini yineledi.

Perinçek, şunları kaydetti:   "Vatan Partisinin Genel Başkanı, cumhurbaşkanlığı seçiminin olağan,  doğal adayıdır. Ama biz Türkiye'nin diğer milliyetçi, halkçı, devrimci  şahsiyetleri, öncüleriyle ortak görüşmeler yapıp, ortak bir girişim başlatıp,  birlikte bir aday belirleme kararı aldık. Bunu da açıkladık. 'Vatan Partisi'nin  Genel Başkanı, önümüzdeki dönem cumhurbaşkanlığı aday adayıdır' diyelim şimdi.  Ama seçime giderken kim Genel Başkan olacak onu da şimdi bilmiyoruz. Vatan  Partisi Genel Başkanı Türkiye'yi yönetmek için seçilmiştir."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2017.08.29 17:19 - Son Güncellenme: 2017.08.29 17:20 - HABER MERKEZİ
A