Pentagon: Türkiye IŞİD'e karşı mücadeleyi artırmalı

Pentagon: Türkiye IŞİD'e karşı mücadeleyi artırmalı

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Türkiye'den IŞİD'e karşı mücadeleyi arttırmasını beklediklerini söyledi.

2015.12.10 10:48 - Son Güncellenme: 2015.12.10 10:48 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Pentagon: Türkiye IŞİD'e karşı mücadeleyi artırmalı

ABD Savunma Bakanı Ash Carter, ABD'nin IŞİD stratejisine ilişkin kurulan komisyonun sorularını yanıtladı.

Carter, terör ile mücadelede önemli kazanımlar elde etmelerine rağmen hala IŞİD'i kontrol altına alamadıklarını söyledi.

IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyon güçlerine çağrıda bulunan ABD Savunma Bakanı Ash Carter, ''Bölgeye özel birlik göndermeleri konusunda diğer ülkelerden destek bekliyoruz'' dedi.

Türkiye'den IŞİD'e karşı mücadeleyi arttırmasını isteyen Carter, "IŞİD'e karşı mücadelede etkin bir işbirliği içindeyiz ancak Türkiye'nin bu anlamda daha büyük bir rol almasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2015.12.10 10:48 - Son Güncellenme: 2015.12.10 10:48 - HABER MERKEZİ
A