Penisilin öldürdü

Penisilin öldürdü

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde, boğaz ağrısı şikayeti ile hastaneye giden kişinin yapılan penisilin iğnesinden öldüğü iddia edildi.

2013.07.17 17:33 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:33 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Penisilin öldürdü

İddiaya göre, boğaz ağrısı şikayeti ile Yerköy Devlet Hastanesi Acil Servisine başvuran Ahmet Şıvgın (44), yapılan muayenenin ardından ilaç yazılarak evine gönderildi. Boğazı şiştiği için hapları yutamadığını belirten Şıvgın tekrar acil servise gelince penisilin iğnesi yapıldı.

Evine dönen Şıvgın bir süre sonra fenalaşınca yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Kalp atışları duran Ahmet Şıvgın, yapılan uzun uğraşlar sonucu tekrar hayata döndürülerek, Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi sevk edildi. Burada bir hafta yoğun bakımda yatan Şıvgın, hayatını kaybetti. Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilen Şıvgın'ın cenazesi yapılan otopsinin ardından Yerköy'de toprağa verildi.

Şıvgın'ın yeğeni Yasin Aktoklu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dayısı ile ilgili Ankara Adli Tıp Kurumunun raporunun iki ay sonra geleceğini, iğneyi yapan görevli hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Başhekimi Dr. Sayit Usul

Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sayit Usul ise yaptığı açıklamada, Ahmet Şıvgın'a boğaz ağrısından dolayı penisilin iğnesi yapıldığını kaydetti.

Daha önce de hastanelerinde benzer vakaların yaşandığını dile getiren Usul, şöyle devam etti: "Penisilin alerjik bir ilaçtır. 2012 yılında penisilin iğnesi yaptığımız bir hastamız yine anafilaktik şoka girdi. Şok sonucu hastamız bir hafta yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü ve sağlığına kavuştu. Bu hastamıza boğazında bulunan şişkinlikten dolayı kendisine verilen tableti kullanamadığı için penisilin iğnesi yapılmış. Anafilaktik şoka girmiş. Bu maalesef Türkiye'nin her yerinde karşılaşılabilen bir vakadır." 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 17:33 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:33 - HABER MERKEZİ
A