Pedallar Tophane'den Mudanya'ya çevriliyor

Pedallar Tophane'den Mudanya'ya çevriliyor

Tophane Rotary Kulübü'nün "Zafer'e Pedal" sloganıyla bu yıl 14'üncü kez düzenlediği Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu'nda yüzlerce bisikletli, toplumsal farkındalık oluşturmak için pedal çeviriyor.

2022.09.18 09:28 - Son Güncellenme: 2022.09.18 12:24 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Pedallar Tophane'den Mudanya'ya çevriliyor

FADİME NİSA SAYAR / BURSADA BUGÜN

Çevre, sağlık, enerji gibi konulara dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak adına gerçekleştirilen 14. Geleneksel Tophane'den Mudanya'ya Bisiklet Turu, Tophane Saltanat Kapı'da başladı.

Tophane Rotary Kulübü'nün yanı sıra Nilüfer Belediyesi, Mudanya Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Nilüfer Kent Konseyi ve Mudanya Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen bisiklet turunda, Bursa ve çevre illerden katılım gösteren bisikletliler Zafer'e Pedal çevirdi.

Tophane Saltanat Kapısı'ndan başlayıp Mudanya Mütareke Meydanı'nda tamamlanacak olan bisiklet turuna katılmak için sabahın erken saatlerinde yola koyulan sporcu ve vatandaşlar da Bursa sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu.

Etkinliğe Rotary Kulübü Başkanı Hakan Oğuzhan, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcı Ali Ekber Kurum ve Türkiye Bisiklet Federasyonu temsilcileri de katıldı.

Bölgede polis ve zabıta ekipleri tarafından alınan güvenlik önlemlerinin ardından başlangıç noktasında yüzlerce sporcu ve vatandaş hazır bulundu.

Tur başlangıcı öncesinde bir konuşma yapan Tophane Rotary Kulübü Başkanı Hakan Oğuzhan, 30 Ağustos Zafer Bayramı, Bursa ve Mudanya'nın düşam işgalinden kurtuluşunun yıldönümü ve Mudanya Mütarekesi'nin 100. yılında Zafer'e Pedal çevirdiklerini söyledi.

Bu yıl düzenlenen bisiklet turu kapsamında ihtiyaç sahibi öğrenciler için yardım toplandığını da ifade eden Oğuzhan, şöyle konuştu;

"Zaferlerle dolu 1922'nin 100. yılında bu anlamlı turda, Tophane'den Mudanya'ya kadar kırmızı beyaz görüntü verecek olmaktan çok mutluyuz. Bisikletli yaşamı seviyoruz, bisikletli yaşama önem veriyoruz. Farkındalık yaratmak amacıyla başladığımız bu yolda her zaman yanımızda olan Nilüfer Belediyesi'ne, Mudanya Belediyesi'ne, Nilüfer Kent Konseyi'ne, Mudanya Kent Konseyi'ne, Türkiye Bisiklet Federasyonu'na ve siz değerli bisikletlilere çok teşekkür ederiz. Bu sene turumuzda ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için yardım topluyoruz. 50 TL ve üstü bağış yaparak katılan bisikletlilerimize bir çekiliş hakkı daha tanıyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız. Mudanya'da görüşmek üzere, keyifli sağlıklı bir tur dilerim."

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ekber Kurum ve Türkiye Bisiklet Federasyonu temsilcileri de tur başlangıcı öncesinde katılımcılara başarı dileklerini ileterek, yapışan etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Ardından Saltanat Kapı önünde başlangıç çizgisinde hazır bulunan yüzlerce sporcu ve vatandaş pedal çevirmeye başladı. Her yıl olduğu gibi kontrollü olarak trafiğe kapatılan güzergahta Tophane Saltanat Kapısı'ndan başlangıç yapan bisikletliler Ankara Yolu, İzmir Yolu, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Mudanya Yolu rotasını takip ederek Mudanya Mütareke Binası önünde turu tamamlayacak.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2022.09.18 09:28 - Son Güncellenme: 2022.09.18 12:24 - HABER MERKEZİ
A