Patron korkusu sosyal ağlarda

Patron korkusu sosyal ağlarda

Kendinizi özgürce ifade etmek istediğiniz sosyal ağlarda patronunuzla arkadaş olduğunuzda durum bambaşka bir hal alabilir

2013.08.21 17:31 - Son Güncellenme: 2013.08.21 17:31 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Patron korkusu sosyal ağlarda

 

 

Yapılan araştırmalar, Türklerin sosyal ağlarda ziyaretçi başına 8,6 saat geçirdiğini gösteriyor. Bu yoğun kullanım sonucunda, kaçınılmaz şekilde yöneticiler sosyal ağlarda çalışanların karşısına çıkıyor. Yenibiris.com'un yeni bir anketine göre, çalışanların çoğu sosyal ağlarda yöneticisiyle arkadaş olmuş ya da onu takip eder durumda. Ancak bu durum zaman zaman çalışanda baskı oluşturabiliyor.

Yurt dışından örnekler buna somut deliller sunuyor. Japonya'da çalışanlar yöneticilerini takip etmek için baskı altında kaldıklarını söylüyor. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Yomiuri'nin haberine göre çalışanlar, üst düzey yöneticilerinin sosyal medya baskısı altında.

İnternet araştırma şirketlerinden Macromill'in geçen şubat ayında 500 Facebook kullanıcısı arasında yaptığı bir araştırmaya göre, bu kişilerin yüzde 42′si üst düzey isimlerin arkadaşlık teklifinden rahatsızlık duyuyor. Kadın çalışanlar arasında bu oran yüzde 54′e çıkıyor. Ayrıca habere göre, Yokohoma'daki bir şirkette yarı zamanlı olarak çalışan bir kişi, yöneticisinden "Facebook kullanıyor musun? Bana arkadaşlık teklifi gönder" şeklinde bir mesaj aldı. İstemeyerek de olsa bu isteği kabul eden çalışan daha sonra yöneticisinden "gönderilerini beğenmesi" yönünde bir mesaj daha aldı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.08.21 17:31 - Son Güncellenme: 2013.08.21 17:31 - HABER MERKEZİ
A