Pasaport harçlarına isyan

Pasaport harçlarına isyan

Pasaport harçları konusundaki isyan hükümette yankı buldu. 2014 Ocak'ta pasaporta ya sıfır zam yapılacak ya da çok az zam gelecek.

2013.07.15 15:40 - Son Güncellenme: 2013.07.15 15:40 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Pasaport harçlarına isyan

BOZDAĞ: DİKKATE ALACAĞIZ

Pasaport harçlarına sadece Türkiye'den değil Avrupa'daki gurbetçilerden de büyük tepki geldi. Gurbetçiler bu tepkilerini, önceki gün Almanya'nın Köln kentinde bir araya geldikleri Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a da ilettiler. Bozdağ, gurbetçilerden gelen, "pasaport harçları çok yüksek, indirin" taleleri üzerine, "Pasaport harçları her yıl Ocak ayında belirleniyor. Yeni harçlar önümüzdeki Ocak ayında belirlenirken bu taleplerinizi dikkate alacağız" dedi.


YA SIFIR YA DA DÜŞÜK ZAM

Bozdağ'ın bu değerlendirmelerinin ardından hükümet kaynaklarından da Hürriyet'e, "Şikayetler 2013 yılı Ocak ayında belirlenen harç rakamına yönelik. Tabii ki önümüzdeki 2014 yılı Ocak'ta yeni harçlar belirlenirken bütün bu tepki ve talepler dikkate alınacaktır. Pasaport harçlarına önümüzdeki yıl ya hiç zam yapılmaması, yapılacaksa da zam oranı yüzde 3-5 gibi çok düşük oranda tutularak bir dengelemeye gidilebilir" değerlendirmesinde bulundular.

 

DÖVİZLİDE KÖTÜ HABER

6 bin Euro'ya düşürülen dövizli askerliği 10 bin Euro vererek yapanlardan aradaki farkın kendilerine ödenmesini bekleyenlere ise kötü haber geldi. Hükümet kaynakları, "Devlette böyle bir usul yok. 10 bin Euro, o gün yürürlükte olan yasaya göre alındı. Şimdi yasa değişti, bedel 6 bin Euro'ya düşürüldü. Şimdi askerliğini dövizli yapacaklar bu yeni yasaya göre belirlenen rakamı ödeyerek yapacak.

Geçmişte ödenen rakamın farkının ödenmesi söz konusu olamaz. Aksi halde yapılan her vergi, harç ya da başka kalemlerdeki düzenlemeler için de geçmişe dönük fark talepleri gündeme gelir ki böyle bir şey ise düşünülemez bile" dediler. Bozdağ da, Almanya ziyareti sırasında bir araya geldiği gurbetçilerden gelen bu yöndeki talepler üzerine, "Sizin bu taleplerinizi alıyorum, değerlendireceğiz, ama size şu anda bu konuda net bir sösyleyemem" diyerek umut vermedi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.07.15 15:40 - Son Güncellenme: 2013.07.15 15:40 - HABER MERKEZİ
A