Parfüm barkod nedir? Sorgulama nasıl yapılır?

Parfüm barkod nedir? Sorgulama nasıl yapılır?

İnternetten, kozmetik mağazalarından veya marketlerden satın almış olduğumuz parfümlerin orijinal olup olmadığını ya da son tüketim tarihinin geçip geçmediğini öğrenmek adına parfüm sorgulaması yapılabilir. Peki, parfüm barkod sorgulaması nasıl yapılır? Parfüm barkod nedir?

2022.02.11 14:37 - Son Güncellenme: 2022.02.11 14:37 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Parfüm barkod nedir? Sorgulama nasıl yapılır?

Parfüm barkod sorgulama işlemi ile satın almış olduğunuz ya da hediye gelen parfümün orijinal olup olmadığını rahat bir şekilde sorgulayabilirsiniz.

Piyasa içerisinde sahte parfümlerin her gün artması ile beraber insanlar almış oldukları parfümlerin orijinal olup olmadığını çeşitli zamanlarda merak ediyor. Barkod sorgulama işlemi ile birlikte satın alınan parfümün orijinalliği de öğrenilebiliyor. Orijinal parfüm sorgulama işlemi özellikle de sağlığı ile ilgilenen insanların yapmasında fayda olan bir işlem. Bunun nedeni sahte parfümler hem cebinize hem de sağlınıza zararlı olmaktadır. İnternetten, marketten ya da kozmetikçilerden satın almış olduğunuz parfümleri sorgulama işlemine tabii tutarsanız orijinal olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bu şekilde de satın alınan parfümün orijinalliği aklınızı karıştırmamış olur.

PARFÜM BARKOD NEDİR?

Pek çok üründe bulunduğu gibi parfümlerinde üzerinde barkod numarası yazar. Barkod numarası ürünle ilgili detaylı bilgileri vermektedir. Parfümün orijinal olup olmadığını anlamanız için de üzerinde yazan seri no ile sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Tester parfümlerde de barkod numarası vardır ancak parfümün orijinal yani gerçek parfüm olup olmadığı yönünde bilgi sahibi olmak için barkod sorgulama işlemi yapmanızı tavsiye ediyoruz. Sorgulama yapmanız için de GS1'in resmi internet sitesini kullanabilirsiniz. Bu site size en doğru ve en güvenilir sonucu verecektir.

PARFÜM BARKOD SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Bazı internet siteleri yardımıyla parfüm orijinallik sorgulama işlemi olabilmektedir. Ancak bu sorgulama sonucunun %100 doğru olduğu da ne yazık ki söylenemez. Çünkü tester ya da sahte parfümlerin üzerine de barkod numarası eklenebilmesinden ötürü anlaşılması zor olabilir. Parfümlerin kokularının taklit edilmiş olduğu gibi barkod numaraları da çok rahat bir şekilde taklit edilebilir. Bunun için de parfüm satın alırken güvenilir mağazalardan ya da sitelerden almaya özen gösterin. Eğer internet üzerinden parfüm satın alıyorsanız, parfüm alacağınız mağazanın daha önceki yorumlarını mutlak bir suretle okuyun.

Satın alacağınız orijinal parfümün fiyatının yarısından daha az düşük fiyatlara satılması o ürünün muhtemelen sahte olduğu anlamını taşıyabilir. Buna örnek verirsek 500 TL'ye satılan bir parfüm size 100 TL'ye satılmaya çalışıyorsa muhtemel bir şekilde alacağınız parfüm gerçek değil sahtedir. Eğer parfümü bir internet sitesi üzerindeki mağazadan satın alıyorsanız mutlak bir biçimde o mağazanın puanına ve yorumlarını değerlendirin. Güvenilir olmayan herhangi bir internet sitesinden ve mağazasından parfüm satın almayın.

Orijinal parfüm sorgulama neticesinde parfümün orijinal olduğu yönünde bilgi elde ediliyorsa kesinlikle orijinal olduğunu göstermez. Eğer orijinal parfüm satın almak istiyorsanız Türkiye'de marka halini bürünmüş olan güvenilir mağazaların kullanılması iyi bir fikir olabilir. Bu şekilde hem maddi hem de sağlığınız için güvenli bir alışveriş gerçekleştirmiş olabilirsiniz.

GS1 PARFÜM SORGULAMA

Parfüm barkod sorgulama işlemi yapılabilen gepir'in internet sitesi üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Kutu ve şişe üzerinde yer alan barkod numarasını yazarak sorgulama işlemi yerine getirilebiliyor.

- gepir'in internet sitesine giderek sorgulama yapabilirsiniz.

- Açılan sayfa üzerinden Barkod Numarası (GTIN) İle Arama butonuna tıklanır.

- GTIN Giriniz yazan kısma barkod numarasını yazarak parfüm sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

PARFÜM KODU NEREDE YAZAR?

Parfüm kodları kutunun alt kısmında yazmaktadır. Soğuk baskı ile yazılan parfüm kodları yazmıyorsa ya da başka birtakım şeylerin yazılı olduğunu görüyorsanız parfümün orijinalliği ve kalitesi kesin bir şekilde olmayabilir. Alacağınız parfümün alt kısmında dört haneli parfüm kodu olmasına önem veriniz.

ORİJİNAL PARFÜM NASIL ANLAŞILIR?

- Gerçek parfüm kutularının ambalajlanma işlemi kusursuz bir biçimde yapılır. Sahte parfümlerin ambalajları dahi kalitesizdir.

- Orijinal parfüm şişelerinin kırılmaması için çeşitli özel kutulara yerleştirilir.

- Alacağınız parfümü internet sitelerinde yer alan orijinal şişesi ve kutusu ile karşılaştırarak iyice inceleyin.

- Orijinal ve sahte parfüm arasında renk farklı çoğu zaman bulunuyor. Renk farkı olup olmadığını dikkatli bir biçimde inceleyin.

- Gerçek parfümlerin seri numarası kutu ve şişe üzerinde yer alır. Eğer kutu ve şişe üzerinde yazan seri numarası aynı değilse parfüm muhtemelen sahtedir.

-Eğer alacağınız parfüm piyasa değerinin çok altındaysa bu parfümün sahte olma olasılığı yüksektir.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2022.02.11 14:37 - Son Güncellenme: 2022.02.11 14:37 - HABER MERKEZİ
A