Papa Rohingya Müslümanları için endişeli

Papa Rohingya Müslümanları için endişeli

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Myanmar'daki zulümden kaçan ve açık denizde yaşam savaşı veren Arakanlı Müslümanlar (Rohingyalar) için derin endişe duyduğunu söyledi.

2015.05.24 16:08 - Son Güncellenme: 2015.05.24 16:08 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Papa Rohingya Müslümanları için endişeli

Vatikan'da pazar günleri Aziz Petrus Meydanı'na bakan çalışma ofisinin penceresinden Angelus Duası'nı yapan Papa, hitabında, "Andaman Denizi'ndeki, Bengal Körfezi'ndeki Rohingyaların durumunu büyük endişe ve yürek acısıyla takip ediyorum" ifadesini kullandı.

Rohingyaların, Myanmar'daki etnik zulümden kaçtığını belirten Papa Franciscus, "Büyük acılar ve tehlikeler karşısındaki bu insanlara kollarını açan ülkelerin çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Uluslararası toplumu insani yardım konusunda teşvik ediyorum" diye konuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2015.05.24 16:08 - Son Güncellenme: 2015.05.24 16:08 - HABER MERKEZİ
A