Papa'dan iklim değişikliğine Hamlet göndermesi

Papa'dan iklim değişikliğine Hamlet göndermesi

Bu ayın başında Irak'ı ziyaret eden ilk Papa olarak tarihe geçen Katoliklerin dini lideri Papa Franciscus, iklim değişikliğinin yıkıcı sonuçlarına dikkat çekmek için hazırlanan bir çalışmanın önsözünde İngiliz yazar William Shakespeare'in ünlü oyunu Hamlet'ten alıntı yaptı

2021.03.31 14:57 - Son Güncellenme: 2021.03.31 14:59 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Papa'dan iklim değişikliğine Hamlet göndermesi

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Vatikan tarafından iklim değişikliğinin yıkıcı sonuçları hakkında hazırlanan 30 sayfalık bir çalışmanın önsözünde, dünyayı korumak için birlikte çalışma çağrısı yaptı.

İklim değişikliğinin yol açabileceği kitlesel göçe kör kalınmaması gerektiğini belirten Papa Francis, İngiliz yazar William Shakespeare'in ünlü oyunu Hamlet'ten alıntı yaparak, "Görmek ya da görmemek, işte bütün mesele bu" dedi.

Papa ayrıca, "İklim değişikliği veya Covid-19 salgını gibi krizlerle birey olarak değil, bir arada olarak ve diyalog ve işbirliği yoluyla mücadele edebiliriz. "İklim değişikliği, insanların ortak yuvamız dünya ile çelişen kötü seçimleri, yıkıcı faaliyetleri, bencillik ve ihmalinin sonucu" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Papa, küresel iklim değişikliği ile mücadele kapsamında imzalanan 2015 Paris Anlaşması'ndan çekilen eski ABD Başkanı Donald Trump yönetimini eleştirmişti. Yeni Başkan Joe Biden'ın anlaşmaya dönüşü ise Vatikan'da memnuniyetle karşılanmıştı.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Vatikan gelirlerinin düşmesi üzerine hareketi geçmiş,  çalışanların işlerine devam edebilmesi amacıyla kardinal ve din adamlarının maaşlarından kesinti yapılması için talimat vermişti. 

Vatikan'dan yapılan açıklamada, Papa'nın 1 Nisan'da yürürlüğe girecek maaş kesintilerine ilişkin kararnameyi imzaladığı belirtilirken, kardinallerin maaşlarında yüzde 10 kesintiye gidilecek, diğer din adamlarının maaşlarında ise yüzde 3 ila yüzde 8 oranlarında kesinti yapılacak. Kararnameye göre, maaşları düşük olan çalışanlar ise kesintilerden muaf olacak. Planlanan maaş zamlarının ise Mart 2023'e kadar askıya alınacağı belirtildi. Kardinallerin maaşlarının 4-5 bin euro arasında olduğu tahmin ediliyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.03.31 14:57 - Son Güncellenme: 2021.03.31 14:59 - HABER MERKEZİ
A