Papa 12 sığınmacıyı Vatikan'a götürdü
Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, 12 sığınmacıyı Vatikan'a götürdü.
2016.04.16 17:02 - Son Güncellenme: 2016.04.16 17:08 - Dünya - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Midilli'deki mülteciler Papa'nın Avrupa yolunu açacağına inanıyor
İLGİLİ VİDEO
Papa, Patrik ve Çipras, mülteciler için Midilli'de buluştu
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Françesko bugün Yunanistan'ın Midilli Adası'nagitti. Papa'yı havalimanında Başbakan Aleksis Çipras, Fener Rum Patriği Batholomeos, Atina Başpiskoposu Ieronimos ve Ortodoks din adamları resmi törenle karşıladı. Kısa bir görüşmenin ardından dini liderler ve Çipras adada mültecilerin tutulduğu Moria kampını ziyaret etti.

6'SI ÇOCUK 12 KİŞİYİ GÖTÜRDÜ
Atina Haber Ajansı (ANA) Papa'nın, Avrupa ülkelerine yerleştirme programlarına desteğinin sembolü olarak 10 sığınmacıyı Vatikan'a götüreceğini duyurmuştu.

Ancak Papa Françesko ülkesine dönerken 6'sı çocuk 12 kişiyi yanında götürme kararı aldı.

Üç aileden oluşan Suriyeli mülteciler uçağa binmeden önce bu şekilde görüntülendi.

Mültecilerin, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında göçmenlere ilişkin varılan mutabakatın yürürlüğe girdiği 20 Mart öncesinde Yunanistan'a varıp ülkede mahsur kalan sığınmacılar arasından seçileceği bildirilmişti.

Mültecilerin, sağlık sorunları olan, engelli veya tek ebeveynli ailelerden oluşacağı da edinilen bilgiler arasındaydı.