Pandemi döneminde Bursa'da 'uçuş' keyfi! (ÖZEL HABER)

Pandemi döneminde Bursa'da 'uçuş' keyfi! (ÖZEL HABER)

Manzarası ve yeşil doğasıyla vatandaşların en çok tercih ettiği şehirlerden biri olan Bursa, yamaç paraşütü noktalarıyla doğa sporları tutkunlarının en çok tercih ettiği bölgeler arasında yer alıyor.

2020.12.01 08:46 - Son Güncellenme: 2020.12.01 10:24 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Pandemi döneminde Bursa'da 'uçuş' keyfi! (ÖZEL HABER)
07:30 Pandemi döneminde Bursa'da 'uçuş' keyfi! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Pandemi döneminde Bursa'da 'uçuş' keyfi! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Pandemi döneminde yeşil doğasıyla ve temiz havasıyla en çok tercih edilen şehirlerden olan Bursa yamaç paraşütü noktalarıyla yoğun ilgi görüyor.

Hafta sonlarını doğayla baş başa geçirmek ve gökyüzünün tadını çıkarmak isteyenler uçuş noktalarına akın ediyor.

İçerisinde birçok uçuş bölgesi barındıran Bursa, bu özelliğiyle de diğer şehirlerden ayrılıyor.

Gürsu, Zeyniler, Çatlakkaya, Fadıllı, İnegöl, Orhangazi, Kıran Yaylası ve Uludağ yamaç paraşütü tutkunlarının en çok tercih ettiği bölgeler arasında.

Milli Sporcu Erol Aslantaş, "23 yıldır bu sporu yapıyorum. Aynı zamanda Nilüfer Belediyesi'nde Hava Sporları Sorumlusu olarak çalışıyorum. Yamaç paraşütü yarışmalarına katılıyorum. Yamaç paraşütü hala daha gelişiyor. Ülkemizde ise son 10 yıldır popüler. İyi bir eğitim aldığınızda gayet güvenilir bir spor. Hatta motosiklet kullanmaktan daha güvenli. Yasal bir engelleme olmadığı için bu sporu eğitim almadan yapabilirsiniz ama ben bunu tavsiye etmiyorum. Bu sporda iyi bir eğitim almanız gerekiyor. Engel olmadığı için yamaç paraşütü alıp, uçabilirsiniz ama göründüğü kadar kolay bir spor değil. Disiplin gerektiren bir spor. İyi bir eğitim alırsanız çok güvenli bir spordur" dedi.

"PİLOTLAR TÜM GÖRSELLERİ GÖZLERİYLE İNCELİYOR"

Bursa'nın yamaç paraşütü açısından çok şanslı bir şehir olduğuna değinen Erol Aslantaş, "Ama kalkış alanları sınırlı. Uludağ'ı tam olarak kullanamıyoruz. Mudanya, Eşkel, Gürsu, Fadıllı gibi bölgelerde uçuşlar gerçekleştiriliyor. Rüzgârın durumuna göre hareket edip, uygun olan yerde uçabilirsiniz. Bu sporu yapmaktan ya da denemekten korkan birçok insan var. Aslında korku bizi ayakta tutan bir şey ve hata yapmamızı engelliyor. İnsanlar yükseklik korkusuyla bu sporu karıştırıyor. Bu biraz heyecan barındıran bir spor ve ben herkese tavsiye ediyorum. Zaten öncesinde planlama yapılıyor. En uygun pist bulunuyor. Tepeye geldiğimizde rüzgârı bekliyoruz ve yavaş yavaş hazırlanıyoruz. Pilotlar tüm görselleri gözleriyle inceliyor. Tüm ipuçlarını değerlendirir ve güvenli uçuş olmasını sağlar. Kalkışta pilotun ve yolcunun koşması gerekiyor. Daha sonra havaya kalktığınızda koltuklara oturuyorsunuz. Keyfini çıkarıyorsunuz. Herhangi bir eğitim almanıza gerek yok. Pilotu dinleyin ve rahat bir ayakkabın ile rahat kıyafet seçin yeterli" ifadelerine yer verdi.

"AÇILMA GİBİ BİR RİSKİ YOK"

Yamaç Paraşütü Pilotu Mazlum Erol, "Öncellikle ekipmanlarımız testlerden geçiyor ve zamanı gelince yenileniyor. Bağlantılarla sizi bağlıyoruz. Açılma gibi bir riski yok. En son kaskı takıyoruz ve hazır oluyorsunuz. Ben de sizin gibi hazırlanıyorum. Benim yolcudan farklı olarak bir de yedek paraşütüm bulunuyor. Kalkış esnasında benim önümde durup birkaç adım yürüyorsunuz ve beraber aynı tempoda koşuyoruz. Atladıktan sonra hemen oturmuyoruz. Ben otur komutu verdikten sonra oturuyorsunuz ve manzaranın keyfini çıkarıyorsunuz" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.12.01 08:46 - Son Güncellenme: 2020.12.01 10:24 - HABER MERKEZİ
A