'Pamuk Prens' Gül'den yardım istiyor

'Pamuk Prens' Gül'den yardım istiyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde milyonda bir görülen halk arasında 'Pamuk Prens' olarak da bilinen Epidermis Bulloza hastalığı ile dünyaya gelen Murat Ötünç (18), iyileşmesi için Cumhurbaşkanı ve Başbakandan yardım istedi.

2013.06.29 18:01 - Son Güncellenme: 2013.06.29 18:01 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
'Pamuk Prens' Gül'den yardım istiyor


Koçhisar Mahallesi 379. Sokak 13 numaralı evde oturan Mahsum ve Sebahat Ötünç çiftinin 5 çocuğundan biri olan Murat'ın Epidermis Bulloza hastalığı ile dünyaya geldi. Vücudunu saran yaralar nedeniyle acı çektiğini belirten Murat Ötünç, bu nedenden dolayı arkadaş bulamadığını söyledi. Murat Ötünç, "Güneşte çok zorlanıyorum. Terlik giyince ayaklarımda inanılmaz bir ağrı oluşuyor. Uyurken, yemek yerken, yıkandığım zaman zorlanıyorum. Hastalığım nedeniyle kimse benimle arkadaşlık yapmıyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Sağlık Bakanından hastalığımın tedavisi için yardım istiyorum" dedi.

Anne Sabiha Ötünç, çocuğunun günden güne gözlerinin önünde eridiğini söyledi. Anne Ötünç, "18 yaşına geldi doğuştan böyle yıkadığım zaman zorluk çekiyorum. Vücudunda baloncuklar oluşuyor, onları makasla ben kesip patlatıyorum. İlaç sürüyorum çaresi yoktur. Nereye götürdüysek çaresi yok dediler. Hastalıktan dolayı okula geç gitti. Şimdi de yaştan dolayı okula almadılar. 6. sınıfa kadar okudu açık öğretimde okuyor. Yaraları kanıyor yatarken zorluk çekiyor yıkadığım zaman yaraları acıdığı için ağlıyor bırakmıyor yıkamak için zorla onu yıkıyoruz. Doktora götürdük tedavisi yok diyorlar. Merhem vermiş sürüyoruz merhemle biraz iyi oluyor ama iyileşmiyor hastalığı. Yurtdışında belki çaresi vardır ama maddi durum olmadığı için götüremiyoruz. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan yardımcı olurlarsa götüreceğiz onlardan yardım bekliyoruz. 18 yaşına geldi Şu an askerlik çağıdır ama gidemiyor. Dileğimiz belki yurt dışında iyileşir. O da askerliğini yapar hastalığından dolayı arkadaşı bile yoktur. Yattığı zaman çarşafı hep kan oluyor bende çok zorluk çekiyorum iki çocuğum da hasta birisinde kalp üfürmesi var diğerinin ise kalbinde delik var yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Baba Mahsum Ötünç ise, "Hala bir çare bulamadık. Onu Bursa'da Uludağ Üniversitesi'ne doktora götürdüm. Orada bana bu teşhisi koydular. Pamuk Prens hastalığıdır dediler. Bu çocuğun çaresi yok dediler. Birkaç deneme ilaç verdiler ondan dolayı iyileşmesi dahada zorlaştı ilaçlar bir işe yaramadı. Daha sonra değişik doktorlara götürdüm bir çare bulamadık ama yurt dışında çare olabilir dediler bize.

Bizde Başbakanımızdan Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz, yeter ki iyileşsin. İki sene sonra askerliği gelecek böyle olunca askere de gidemez" ifadelerini kullandı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.29 18:01 - Son Güncellenme: 2013.06.29 18:01 - HABER MERKEZİ
A