Pala yeniden ortaya çıktı

Pala yeniden ortaya çıktı

Eskişehir'deki protestolar sırasında yaralanan İsmail Ali Korkmaz'ın hayatını kaybetmesi protesto gösterilerine neden oldu. Korkmaz'ın memleketi Hatay'daki gösterilere polis müdahale etti. Ankara'daki gösterilerde ise polis müdahalesinin yanı sıra ellerinde palalar olan bazı kişiler göstericilere saldırdı.

2013.07.11 06:25 - Son Güncellenme: 2013.07.11 06:54 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Pala yeniden ortaya çıktı

Eskişehir'deki Gezi Parkı olayları sırasında, 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın hayatını kaybetmesi  protesto gösterilerine neden oldu.

Başkent Ankara'da Dikmen Caddesi'nden, Kızılay Meydanı'na inmek isteyen gruba, polis izin ver-medi.

Yolun trafiğe kapatılması üzerıne bazı göstericilerle vatandaş arasında gerginlik yaşandı. Araçlardan ellerinde palalarla inen bazı kişiler, göstericilere saldırdı.

Tunalı Hilmi Caddesi üzerinde toplanarak, Kennedy Caddesi'ne yürümek isteyen başka bir gruba da polis müdahale etti.

Biber gazı ve tazyikli suyla yapılan müdahale sonrası ara sokaklara kaçan göstericilerle polis arasındaki kovalamaca bir süre devam etti.

HATAY'DA DA MÜDAHALE
Ali İsmail Korkmaz'ın memleketi Hatay'da da gösteriler vardı. Uğur Mumcu alanına toplanarak, Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen kalabalık grup, polis engeliyle karşılaştı. Gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Göstericiler ise polise taş attı. Çıkan olaylarda 1 polis memurunun yaralandığı bildirildi. Gerginlik, ara sokaklarda devam ediyor.

ESKİŞEHİR'DE OLAYSIZ PROTESTO
Eskişehir'de ise bir grup, Kurtuluş Mahallesi'nde toplandı. Burada mum yakıldı, Korkmaz'ın darp edildiği yere karanfil bırakıldı. Bir süre oturma eylemi yapan kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Eskişehir'de 2 Haziran'daki "Gezi Parkı" protestoları sonrası henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce darbedilen ve hastanede yoğun bakımda tedaviye alınan üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, yaşam müdadelesini kaybetmişti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.11 06:25 - Son Güncellenme: 2013.07.11 06:54 - HABER MERKEZİ
A