Pakistan Başbakanı İmran Han, tecavüzlerden kadının giyimini sorumlu tuttu!

Pakistan Başbakanı İmran Han, tecavüzlerden kadının giyimini sorumlu tuttu!

Pakistan Başbakanı İmran Han'ın dünya genelinde tecavüz vakalarındaki artıştan kadının giyimini sorumlu tutması tepkilere neden oldu. Herkesin aynı iradede olmadığını savunan Han, kadınların örtünmesini önermişti

2021.04.08 09:37 - Son Güncellenme: 2021.04.08 09:37 - Dünya
A
Pakistan Başbakanı İmran Han, tecavüzlerden kadının giyimini sorumlu tuttu!

Pakistan Başbakanı İmran Han'ın ülkedeki tecavüz vakalarındaki artışın nedenlerine ilişkin açıklamaları ülkede infial yarattı. Han, geçen hafta sonu verdiği bir röportajda Pakistan'da artan tecavüz vakalarından "kadınların kışkırtıcı kıyafetlerini" sorumlu tutmuş,  bir toplumda 'bayağılığın artması' durumunda ne olacağının göstergesi olduğunu savunmuştu.

Han, kadınlara iradeden yoksun erkeklerin baştan çıkarılmasını önlemek için örtünmelerini tavsiye etmiş, "Perde konsepti, baştan çıkarmaları engellemek üzerine kurulu. Herkesin bunun önüne geçecek iradesel gücü yok" diye konuşmuştu.

Bunun üzerine yüzlerce kişi Han'ın yorumunu 'yanlış, duyarsız ve tehlikeli' olarak nitelendiren çevrimiçi bildiri imzaladı. Pakistan İnsan Hakları Komisyonu ise Han'ın yorumu karşısında 'dehşete düştüklerini' açıkladı. Açıklamada, "Suç yalnızca tecavüzcüde ve Han gibilerinin söylemleriyle teşvik edilen kültür de dahil, tecavüzcünün sırtını sıvazlayan sistemdedir" denildi.

Geçmişte çok iyi bir kriket oyuncusu olan Han, Oxford Üniversitesi'ndeki öğrenciliği sırasında Londra'da yaşarken birçok İngiliz kadınla birlikte olmuş, ilk evliliğini de Jemima Goldsmith ile yapmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.04.08 09:37 - Son Güncellenme: 2021.04.08 09:37 - Kübra Coşar-pasif
A