Paketi "Google"ladık

Paketi "Google"ladık

Demokratikleşme Paketi, sanal ortamın arama motorlarını da hareketlendirdi.

2013.10.14 11:35 - Son Güncellenme: 2013.10.14 11:35 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Paketi "Google"ladık

 

Paket kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsü yasağının kaldırıldığı 8 Ekim tarihinde, Resmi Gazete'nin aranma oranı, son bir yılın ortalamasının üzerine çıktı.Demokratikleşme Paketi, sanal ortamın arama motorlarını da hareketlendirdi. Paket kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsü yasağının kaldırıldığı 8 Ekim tarihinde, Resmi Gazete'nin aranma oranı, son bir yılın ortalamasının üzerine çıktı.

Google'ın verilerinde demokratikleşme paketi ön plana çıktı. Devlet memurlarına başörtüsü serbestliğinin getirildiği ve andımızın kaldırıldığı 8 Ekim tarihinde, dünyanın bir numaralı arama motoru Google'da Resmi Gazete'nin aranma oranı tavan yaptı. Bu tarihte Google'da Resmi Gazete teriminin aranma oranı, son bir yılın en yüksek seviyesini gösterdi.

PAKET AÇIKLANIRKEN TREND YÜKSELDİ

Paketteki önemli bazı düzenlemeler 8 Ekim tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliklerle yasal zemin kazandı. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın paketi açıkladığı 30 Eylül tarihinden önce kamuoyuna sızan ipuçları da Google aramalarını etkiledi.

Bu kapsamda, "kamuda başörtüsü" araması, Eylül ayının başından itibaren sürekli yükselen ivme kazandı. İlgili yönetmelik değişikliği ile başörtüsü serbestliğinin getirildiği gün yine "kılık kıyafet yönetmeliği" araması, son yılın en yüksek rakamına ulaştı.

Google, Başbakan Erdoğan'ın Paket kapsamında telaffuz ettiği yeni seçim sistemi önerilerinden de nasibini aldı. Paketin açıklandığı 30 Eylül tarihine kadar, çok fazla rağbet görmeyen "daraltılmış bölge" teriminin aranma oranı da, 30 Eylül- 3 Ekim tarihleri arasında büyük artış gösterdi.

 

akşam

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2013.10.14 11:35 - Son Güncellenme: 2013.10.14 11:35 - HABER MERKEZİ
A