Özgür Suriye Ordusu: Hizbullah'ı vururuz

Özgür Suriye Ordusu: Hizbullah'ı vururuz

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) dün yaptığı açıklamada, Lübnan'da bulunan Hizbullah militanlarını sınır ötesine ateş açmakla suçlayarak karşılık verme tehdidinde bulundu. ÖSO, Hizbullah'a saldırıları durdurması için "48 saat mühlet" verdi.

2013.02.21 11:43 - Son Güncellenme: 2013.02.21 11:44 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Özgür Suriye Ordusu: Hizbullah'ı vururuz

ÖSO Genelkurmay Başkanı General Selim İdris, AFP'ye telefonla yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz hafta Hizbullah Lübnan topraklarından Kuseyr çevresindeki köylere bombardımanlar düzenledi. Bunu kabul edemeyiz" derken Hizbullah'a saldırıların durdurulması için 48 saat mühlet verdiklerini söyledi.

Suriye'de iki yıldır devam eden çatışmalar Lübnan'ı ikiye bölmüş durumda. Sünnilerin liderliğindeki 14 Mart hareketi Suriyeli isyancıları desteklerken, Şii Hizbullah ve müttefikleri Beşar Esad rejimini destekliyor.

'KARŞILIK VERMEKLE KALMAYIZ...'
İdris, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Hizbullah uzun süredir Beşar Esad güçlerinin yanında savaşmaları için Suriye'ye savaşçılar gönderiyordu, biz de onları topraklarımızdan çıkardık. Ancak Hizbullah'ın Suriye topraklarına ve Özgür Suriye Ordusu'na ait tesislere bombalı saldırılar düzenlemek için Lübnan'ın egemenliğini sömürmesine izin vermeyiz" dedi.

Hizbullah'ı özellikle Humus yakınlarındaki Kuseyr kasabası çevresindeki köyleri bombalamakla suçlayan ÖSO komutanı, "Ültimatom sona erer ermez ateşin kaynağına yanıt vermeye başlayacağız" dedi.

İdris, Kuseyr bölgesindeki militanların ateşe ateşle karşılık vermesinin yanı sıra ÖSO'nun "diğer bölgelerdeki uzun menzilli silah sahibi savaşçıları da harekete geçireceğini" belirtti.

ARTIK HAVA KUVVETLERİ DE VAR
Önceki gün Suudi gazetesi El Şark el Avsat Özgür Suriye Ordusu'nun artık bir hava gücü olduğunu bildirmişti.

General Pilot Muhammed Yahya Beytar komutasındaki 10 uçak ve pilotlarından oluşan birliğin, Özgür Suriye Ordusu'nun her türlü operasyon talebini yerine getirmeye hazır olduğu belirtilmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.02.21 11:43 - Son Güncellenme: 2013.02.21 11:44 - HABER MERKEZİ
A