Özgür Özel'den Cem Aydın'ın gözaltına alınmasına tepki
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Modern Hukuk ve Yargının Siyasallaşması Paneli'nde açıklamalarda bulunuyor. Özel, CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın hakkında soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi.
2025.01.20 12:48 - Son Güncellenme: 2025.01.20 12:50 - Güncel - HABER MERKEZİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Modern Hukuk ve Yargının Siyasallaşması Paneli'nde açıklamalarda bulunuyor
Özel'in açıklamaları şöyle:
"Dimdik ayaktayız, korkmuyoruz, yılmıyoruz, sinmiyoruz. Hakimler, savcılar bir iktidar partisinin memuru haline geldiğinde ne olduğunu hep birlikte yaşıyoruz. Biz CHP olarak yüz yıl önce bu ülkeye tek adam rejiminin yerine demokrasiyi ortaya koyduk. Yasaklardan kurtulacağını, yolsuzlukla mücadele edileceğini ifade ederek birileri iktidara geldi.
Kendisinden önceki hükümetin ortaya koyduğu katı politikalar sonuçlarını vermeye başlamıştı, üstüne de gerçek niyetlerini ustalıkla gizledikleri için 'becerikliymiş' gibi göründüler. İmkan ellerine geçer geçmez yaptıkları ilk iş yargıyı ele geçirmek oldu.
Esas amaçlarının neyi çökertmek olduğunu görelim. Kuvvetler ayrılığının her gün biraz daha azaldığını görmeyen yok. Bugün sabah Cem Aydın kardeşimin dün kurumsal hesaptan yapılan bir paylaşım nedeniyle sabah 8 polis gitti kapısına. Telefon açar çağırırsın. 8 polis kapıya gelmiş. Gözaltı kararı var mı yok ama fiili gözaltı uyguluyorlar. Gittiler ifade alındı, hakime sevk etti, 'Gözaltı yok' diyorlar. Zihniyet polis devleti zihniyeti. Tarihin öyle bir noktasındayız ki burada kuvvetler ayrılığı olabilir mi? Kaddafi de Saddam da tek adamdılar ve hukukun üstlüğüne inanmıyorlardı. O rejimleri çökerttiler.
Bu kararı verdiğin o zihnin var ya, karışlamazsam namerdim. Aracıyı aradan çek. Getir sandığı milletten al cevabı. Hodri meydan. Partim hazır, adayımız hazır. Alnınızı karışlayacak millet, alnınızı karışlayacağız."
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:18
-
00:50
-
01:22
-
00:59
-
01:08
En Çok Okunanlar
- Bursa'nın göbeğinde feci kaza! 1 yaralı
- Bursalı oto devi taksitle satacak!
- Bursa Büyükşehir Belediyesi KPSS'siz işçi...
- Bakan Işıkhan'dan bayram ikramiyesi...
- İstanbul beyaza büründü, Bursa'ya kar...
- Bursa'da metro hattı duvarına çarpan...
- Bursalıları heyecanlandıran harita! Adım...
- Bursa'da intihar girişimi! 2 şahıs çatıya...
- Bursa'da feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı...
- Vasiyeti yerine getirildi: Cenazesi 124...
- Bursa'daki 'hassas' 36 mahalleyi yakından...
- Bursa'nın 'akıllanmayan' firması yine ifşa...
- Meteoroloji 5 günlük hava tahminini...
- Araç muayenelerinde yeni dönem! Artık o...
- Cumhuriyet altını tarihte ilk kez asgari...