Özel Kosova'da

Özel Kosova'da

BALKAN turu çerçevesinde Kosova'yı ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Priştine'de, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve Kosova Güvenlik Gücü (FSK) Komutanı General Kadri Kastrati ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu.

2013.10.08 17:51 - Son Güncellenme: 2013.10.08 17:52 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Özel Kosova'da

 

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel başkanlığındaki Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri'nin heyeti ile resmi makamında görüştü. Görüşmenin ardından yapılan basın bildirisinde, Cumhurbaşkanı Yahyaga'nın, Türkiye'nin tüm alanlarda, özellikle de güvenlik alanında Kosova vatandaşları ve kurumlarına sunduğu sürekli destek nedeniyle Orgeneral Özel'e teşekkür ettiği vurgulandı. Bildiride, Türkiye Silahlı Kuvvetleri ve Kosova Güvenlik Gücü arasında işbirliğinin önemini vurgulayan Yahyaga, bu işbirliğinin Balkanlar'da aynı zamanda daha geniş genel istikrar ve barışın yararına olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı, Türk ordusunun Kosova Güvenlik Gücüne-KGG sunduğu profesyonel yardımını da çok olumlu değerlendirdi. Açıklamada, Kosova Cumhurbaşkanı ve KGG Başkomutanı Atifete Yahyaga, bu gücün tam operasyonel kapasitelere ulaşmasından sonra uluslararası misyonlara katılması için hazır olduğunu da belirtti. Bildiride ,Türkiye Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı orgeneral Necdet Özel, NATO, AB ve tüm diğer uluslararası kurumlara entegrasyonu yolunda Kosova'nın, Türkiye'nin tam desteğine sahip olduğunu ifade etti denildi.

Açıklamada, Orgeneral Özel'in, aynı zamanda Balkanlarda genel güvenlik açısından Türkiye Silahlı Kuvvetleri ve Kosova Güvenlik Gücü arasında işbirliğinin pekiştirilmesinde kararlılığını dile getirdiği bildirildi.

KOSOVA GÜVENLİK GÜCÜ KOMUTANI KADRİ KASTARTİ İLE BİRARAYA GELDİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, TSK'nın Kosova'da barış ve istikrarının tesisinde görev almayı sürdüreceğini belirtti. Kosova ziyareti çerçevesinde, Orgeneral Özel, Savunma Bakanlığında Kosova Güvenlik Gücü komutanı Kadri Kastrati ile bir araya geldi. Kosova Güvenlik Gücü Komutanı General Kadri Kastrati tarafından karşılanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e askeri tören düzenlendi. Yapılan görüşmede TSK ile FSK arasındaki işbirliğinin daha ileriye taşınması imkanları ele alındı.

Görüşmenin ardından Orgeneral Özel ile general Kastrati basına açıklama yapmadı. Kosova Güvenlik Gücü tarafından görüşme ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Kosova'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Orgeneral Özel'in Türkiye ve TSK'nın Kosova'yı desteklemeyi sürdüreceğini belirttiği kaydedildi.

Orgenaral Özel'in, "Türkiye, Kosova'nın NATO ve Avrupa Birliği (AB) ile bütünleşme yönelimine olduğu gibi diğer uluslararası örgütlere üyelik arzusuna tam destek vermektedir" şeklindeki ifadesine yer verilen yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Kosova Güvenlik Gücü (FSK) arasında başarıyla gelişen ilişki ve işbirliğin daha da derinleşmesi gereğini ifade ettiği belirtildi. Orgeneral Özel'in, FSK'nın uluslararası barış operasyonlarında yer almasının Türkiye tarafından da destekleneceğini belirttiği vurgulandı. General Kastrati'nin Orgeneral Özel'e, Kosova Güvenlik Gücü bünyesinde toplam sayıdan yüzde 2,6'sının Kosovalı Türklerden oluştuğu, FSK içinde Türk dili kurslarının da düzenlendiğini hatırlattığı belirtildi. Genelkurmay Başkanı Özel ve beraberindeki heyet,Kosova ziyaretini tamamladıktan sonra Bosna- Hersek'e hareket etti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.08 17:51 - Son Güncellenme: 2013.10.08 17:52 - HABER MERKEZİ
A