ÖZEL HABER... DOĞANBEY TOKİ'DE SÖZLEŞME İSYANI

ÖZEL HABER... DOĞANBEY TOKİ'DE SÖZLEŞME İSYANI

Doğanbey TOKİ konutları ile ilgili evlerine karşılık konut anlaşması yapan vatandaşlar, TOKİ'nin Osmangazi Belediyesi ile yapılan sözleşmeyi iptal ederek yeni sözleşme yapmak isteyerek yeni borçlar çıkarmasına isyan etti.

2011.05.25 16:32 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
ÖZEL HABER... DOĞANBEY TOKİ'DE SÖZLEŞME İSYANI
25884-ozel-haber-doganbey-toki-de-sozlesme-isyani-4de64a29a825b.flv

Mesut DEMİR/BURSADABUGUN.COM

Bursa'da TOKİ'nin Doğanbey'de yaptığı konutlarla ilgili evlerine karşılık konut sözleşmesi imzalayan vatandaşlar, kendilerine çıkartılan ekstra borçlara sert tepki gösterdi.

"AMAÇLARI BİZLERİ BURADA OTURTMAMAK"
AK Parti Bursa İl Başkanlığı önüne gelen öfkeli vatandaşlar, Çevik Kuvvet'in müdahalesi üzerine soluğu Doğanbey Kentsel Dönüşüm Bölgesi Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği'nde aldı. Doğanbeyder'de tepkilerini dile getiren öfkeli vatandaşlar, TOKİ'nin Osmangazi Belediyesi ile yapılan sözleşmeyi yok saydığını belirterek, "Bizler bu evlerde doğup büyüdük. Hayatlarımız, yaşamlarımız her şeyimiz burada. Ama bizleri burada oturtmak istemiyorlar. Bu daireleri başkalarına peşkeş çekmek istiyorlar. Osmangazi Belediyesi ile biz sözleşme yaptık. Dönemin Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, bize 'Eğer evlerinizi bize verirseniz burada sizlere konut vereceğiz. Hiçbir ekstra ücret ödemeyeceksiniz. Evlerinizi vermezseniz burada oturamazsınız. Burayı hastane, park yaparız ama yine de oturtmayız' dedi. Bizlerde mecbur kaldık evlerimizi verdik. Karşılığında konut alacağımıza yönelik Osmangazi Belediyesi ile sözleşme imzaladık. Şimdi TOKİ gelmiş bizlere yeni sözleşme teklif ediyor. Osmangazi Belediyesi ile yaptığımız sözleşmenin geçersiz olduğunu söylüyor. Bunun üstüne üstlük 400 milyar borç çıkarıyor. Recep Altepe, bize sözleşme imzaladığımızda kiralarınızı biz vereceğiz demişti. 1 kişinin kirasını ödemediler. Biz burada mağduruz. Bizim sorunumuza çözüm bulsunlar. Bu evler bizim. Amaçları bizleri burada oturtmamak, ama biz ölürüz yine bu evlerde oturacağız. Biz Osmangazi Belediyesi ile yapılan sözleşmenin geçerli olmasını istiyoruz" dediler.

BORÇLAR TEPKİ ÜZERİNE SEÇİMDEN SONRAYA KALDI
Doğanbeyder Başkanı İsmail Koşar ise, Osmangazi Belediyesi ile sözleşmelerin 2007 yılında yapıldığını belirterek, "2009 yılında inşaatlar başladı. Bu inşaatlara yüzde 99 vatandaşlar tamam dedi. TOKİ Osmangazi Belediyesi ile yaptığımız sözleşmenin geçersiz olduğunu söylüyor. Bizimle yeniden sözleşme yapmak istiyor. Biz Osmangazi Belediyesi ile yaptığımız sözleşmenin geçerli olmasını istiyoruz. TOKİ bununla da kalmadı. Dün TOKİ'nin resmi internet sitesinde TOKİ'den evlerine karşılık konut alacak mağdur vatandaşlara dünyanın borcu çıkartıldı. Bazılarına 200 bin bazılarına 400 bin lira borç çıkartıldı. Amaç burada evlerine karşılık konut verilen vatandaşlara, borç çıkartılarak ödeyemez duruma gelmelerini sağlayarak konutları elinden almaktır. Bugün TOKİ mağdurlarının tepkileri üzerine borç listesini internet sitelerinden kaldırdılar. Şimdi de seçimden sonra 20 Haziran'da borçları açıklayacaklarını söylüyorlar. Burada bu konutlar birilerine peşkeş çekilmek isteniyor. Bizler Osmangazi Belediyesi ile yapılan sözleşmenin geçerli olmasını istiyoruz. TOKİ mağduru vatandaşlardan imza topluyoruz. Bu imzaları Başbakanlığa göndereceğiz" diye konuştu.
Sıkıntılarını daha önce Devlet Bakanı Faruk Çelik'e anlattıklarını dile getiren Koşar, Bakan Çelik'in kendilerine geri dönmediğini kaydetti.
TOKİ mağduru vatandaşlar, sorunlarının çözümleninceye kadar tepkilerini sürdüreceklerini, yine çözümlenmezse sandıkta hesaplaşacaklarını, haklarını helal etmediklerini belirtti.
 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.05.25 16:32 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A