Özel formülle yapılan Osmanlı çayı birçok hastalıktan koruyor! (ÖZEL HABER)

Özel formülle yapılan Osmanlı çayı birçok hastalıktan koruyor! (ÖZEL HABER)

Bursa Baharat'ın özel formülle hazırladığı Osmanlı kış çayı hem gripten koruyor hem de bağışıklığı kısa sürede güçlendiriyor. Aktar Gökhan Öziş, "Bağışıklığımızı güçlendirmek için ıhlamuru tüketmemiz gerekir ama bizim özel olarak hazırladığı bir kış çayımız var. Bunun içerisinde birçok bitki var. Diğer gördüğünüz kış çaylarından farklı" dedi.

2021.01.26 09:04 - Son Güncellenme: 2021.01.26 09:49 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Özel formülle yapılan Osmanlı çayı birçok hastalıktan koruyor! (ÖZEL HABER)
02:19 Özel formülle yapılan Osmanlı çayı birçok hastalıktan koruyor! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Özel formülle yapılan Osmanlı çayı birçok hastalıktan koruyor! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Bursa Baharat'ın özel olarak hazırladığı Osmanlı kış çayı birçok hastalıktan korunmamıza yardımcı oluyor.

İçerisinde ıhlamur, kuşburnu, hibisküs, havlıcan, limon gibi birçok faydalı bitki bulunan kış çayı Bursalılar tarafından da oldukça yoğun ilgi görüyor.

Şifa kaynağı olan meyve ve bitkilerden hazırlanan çay, bal ve limon ile tatlandırılarak tüketiliyor.

"MAKİNELERDE ÖZEL OLARAK TEK TEK ÇEKİLİYOR"

Aktar Gökhan Öziş, "Havaların soğumasıyla bitki çaylarına talep arttı. Son zamanlarda ıhlamur, papatya, kış çayları gibi türler daha çok ilgi görmeye ve satılmaya başladı. Bağışıklığımızı güçlendirmek için ıhlamuru tüketmemiz gerekir ama bizim özel olarak hazırladığı bir kış çayımız var. Bunun içerisinde birçok bitki var. Diğer gördüğünüz kış çaylarından farklı. Çayın içerisinde zencefil, havlıcan, tarçın gibi  bitkiler var. Bu bitkileri bütün şekliyle karıştırmıyoruz. Makinelerde özel olarak tek tek çekiliyor. Hibisküs, kuşburnu, aynısefa bitkisi gibi zengin, faydalı bitkiler bulunuyor" şeklinde konuştu.

"HAZIRLADIĞIMIZ KIŞ ÇAYI GERÇEKTEN ÇOK FAYDALI"

Hazırladıkları Osmanlı çayının çok güzel ve özel bir tadı olduğunu belirten Öziş, "İki kişilik demlemek için 2 yemek kaşığı kış çayı yeterli olur. Bunu hem kaynatabilirsiniz hem de sıcak suyun içerisine atarak demleye bilirsiniz. Sadece içerken bal ve limonla tatlandırmamız gerekiyor. Hazırladığımız kış çayı gerçekten çok faydalı. Üst solunum yolu enfeksiyonu, öksürük, astım, bronşit, farenjit gibi hastalıklarda çok etkili. Hatta ufak bir bademcik şişmesinde bile bu çayı içtiğimizde boğazlarımızı yumuşatır ve bizi çok rahatlatır" ifadelerine yer verdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.26 09:04 - Son Güncellenme: 2021.01.26 09:49 - HABER MERKEZİ
A