Özel Bursa Medicabil Hastanesi çalışmalarını anlattı
Özel Bursa Medicabil Hastanesi, sağlık hizmetleri sektörü ile hastanenin çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunmak üzere basın toplantısı düzenledi.
2023.07.25 09:56 - Son Güncellenme: 2023.07.25 13:35 - Bursa Bölge - HÜSEYİN İZCİİLGİLİ VİDEO
Özel Bursa Medicabil Hastanesi çalışmalarını anlatıyor
SİMLANUR İNCE - HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN
Özel Bursa Medicabil Hastanesi'nde, sağlık hizmetleri sektörü ile hastanenin çalışamaları hakkında değerlendirmede bulunmak üzere gerçekleştirilen basın toplantısı Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen'in katılımlarıyla gerçekleştiriliyor. Gerçekleştirilen basın toplantısına, Medicabil Hastanesi Mesul Müdürü Dr. Coşkun Hayırlıoğlu, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, Yıldırım Medicabil Hastanesi Mesul Müdür - Başkhekim Dr. Feza Şen de katıldı.
Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen'in konuşmasından satır başları şöyle;
Dün basın için çok önemli bir gündü. 24 Temmuz tarihinde basın yasası kaldırıldı. Basındaki en önemli hususlardan biri. Sağlıklı bir toplum elde etmek ve bunun sürdürebilirligini sağlamak adına çok önemliydi. Sağlık sektörünün kendi alanıyla ilgili neler ifade etmeye çalışıyor? Şehrimizde neler yapmak istiyoruz bunu anlatmak istedik. Sizinle mesleklerimiz birbirine benziyor. Biz sağlık hizmeti siz de yine toplum hizmeti sunuyorsunuz. İnsanların bilgilendirilmesini sağlıyorsunuz.
"HEDEFLERİMİZ ARASINDA ÜÇ KURAL VARDI"
Medicabil hastanesiyle ilgili bilgi vereyim ben size biraz. Biz 13 yıldır hizmet vermeye çalışıyoruz. Üzerine koyarak ilerlemeye çalışıyoruz. Hedeflerimiz arasında 3 kural vardı. Bir hastanede enfeksiyon oranının sıfır olması. Hastalarımızın tedavi olduktan sonra aynı şikayetten geri gelmemesi. Üçüncü ise hastaların evlerine erken taburcu edilmesi. Biz bu üç maddeyi kendi kendimize uydurmadık. Farklı ülkelere gittiğimizde gördüğümüz eğitimlerden dolayı bu üç kuralı uyguluyoruz. Biz de toplum sağlığı adına katkı koymak istiyoruz. Risk analizi yapma hedeflerimizin uygulanabilir hale gelmesi bizi ayrıca mutlu etti. Bizim buradaki düşüncemiz bir katkımız olabilir mi. Enfeksiyon oranının sıfır olması demek alt yapısının çok sağlam olmasını gerektirir. Eğer siz bunlara uymazsanız hastanızda enfeksiyon geliştirme ihtimalini arttırırsınız. Erken taburcu etme işinin de birçok faydası var. Kendi ev ortamlarında bulunmaları iyileşmelerine büyük katkı sağlamaktadır.
"HASTALARI GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE EVE GÖNDERİYORUZ"
Yalın mantıkla düşünüldüğü zaman hastalarımız hastanede fazla kaldığı sürece enfeksiyon riski artmaktadır. Ama hastalarımız uzun süreler yatmaktan hoşlanıyor. İhtiyacı olan hastalar hastanede kalır. Hastaları güvenli bir şekilde eve gönderiyoruz. Çevremden ekibin iyi sözlerini duyuyorum. Onun da oluşabilmesi için belli şartların oluşması gerekiyor. Hastalarınızı memnun etmelisiniz.
YANLIŞ TANILAR 370 BİN İNSANI ÖLDÜRÜYOR
ABD'de yayımlanan bir raporda, ülkede hastalara yanlış tanı konulmasının her yıl yaklaşık 800 bin kişinin ölümüne veya kalıcı sakatlığına neden olduğu belirtildi.
CNN'in haberine göre, ABD'deki doktorların koyduğu yanlış tanı, yılda ortalama 370 bin kişinin ölümüne ve 420 bin kişide beyin hasarı, körlük, uzuv veya organ kaybı ile kanser hücrelerinin diğer organlara yayılması gibi kalıcı sakatlıklara yol açıyor.
Tanıların en doğru şekilde konulması ve tıbbi hataların azaltılması adına çalışmalar yürüten Johns Hopkins Üniversitesine bağlı Armstrong Enstitüsü Hastalık Tanısı Araştırma Merkezi ve Harvard Tip Kurumları Risk Yönetimi Vakfınca yürütülen çalışmada, daha önce yapılan araştırmalardan veriler incelendi. Buna göre, bazı hastalıkların hangi sıklıkta teşhis edilemediği ve tanı koyamama durumunun hangi sıklıkta ciddi hasara neden olduğuna bakıldı.
YANLIŞ TANI KONULAN HASTALIKLARIN YÜZDE 40'I FELÇ YAPIYOR
Araştırma sonucunda, ölüm ve kalıcı sakatlıkla sonuçlanan yanlış tanı konulan hastalıkların yüzde 40'ının, felç, kan zehirlenmesi, akciğer iltihaplanması, pıhtılaşma sonucu damar tıkanması ve akciğer kanseri olduğu kaydedildi.
En doğru şekilde tanı konulması üzerine çalışmalar yürüten Gordon ve Betty Moore Vakfı Program Direktörü Dr. Daniel Yang, yanlış tanının nedenleri arasında, doktorların hastanın hastalık geçmişini takip etmemesi ve belirtileri yanlış hastalıklarla ilişkilendirmesinin yanı sıra hastanelerin hastaları bekleme sırasında uzun süre tutmasının bulunduğunu belirtti.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
02:03
-
04:45
-
01:21
-
03:08
-
01:33
En Çok Okunanlar
- Bursa'da korkunç cinayet! Kayıp olarak...
- Bursa'ya lapa lapa kar yağacak! Tarih...
- Kayak merkezinde otel yangını: 10 ölü, 32...
- Bankaların kredi faizlerini düşüreceği...
- Feci trafik kazasında: 1 ölü
- Kayak merkezindeki otel faciasına inceleme...
- Bursa'da kaybolan kadın her yerde aranıyor!
- Kastamonu'da UFO paniği!
- Kartalkaya Kayak Merkezindeki otelin...
- UEDAŞ duyurdu: Bursa'da elektrikler...
- Mobil bankacılık kullananlar dikkat! Şoke...
- Lassa ateşi salgını alarmı! 1 haftada 10...
- Gram Altın Fiyatlarında 'Trump' Rekoru!
- Sivas'ta kayak tesisindeki otelde patlama!
- 80 bin TL maaşı var! Acil aranıyor ama...