Özal raporu sosyal medyayı salladı

Özal raporu sosyal medyayı salladı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili savcılığın başlattığı soruşturmanın ardından Adli Tıp Kurumu'nun ortaya koyduğu, "Zehir var ancak ölüm bu maddelerden değil" açıklaması, sosyal medyada geniş yankı buldu. Vatandaşlar, "Şike var ama sahaya yansımadı. Demek ki adamı önce öldürmüşler sonra zehirlemişler. Cinayet var ama katil yok" yorumları yapıyor

2012.12.13 10:37 - Son Güncellenme: 2012.12.13 10:38 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Özal raporu sosyal medyayı salladı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan soruşturma sonucunda .8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kabri 2 Ekim'de açılmıştı. Özal'ın fethi kabir işlemi sonucunda; toksik maddeler bulunduğu, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ile ATOM Enerjisi Kurumu'nun da bu maddeleri teyit ettiği ancak ölümünün bu maddelerden dolayı meydana gelip gelmediğine ilişkin ortak ve kesin bir görüş ve kanaate varılamadığı bildirildi.
Yapılan açıklamaların ardından ise sosyal paylaşım sitesi Facebook ve Twitter'da Turgut Özal ile ilgili binlerce yorum yapıldı. Bazı vatandaşlar görüşlerini şöyle dile getirdi:
"Özal'ın adli tıp raporu açıklandı. Zehir bulundu fakat ölümle ilgili kesin kanıt yok. Anlamı; şike var fakat sahaya yansımadı"
"Turgut Özal'ı ve Uğur Mumcu'yu katledenler bu ülkenin 10 yılını çaldılar. Bizim kuşağımızın hayatını da çaldılar."
"Turgut Özal'ın cesedinde zehre rastlanmış ama ölüm nedeni zehirden değilmiş. Demek ki adamcağızı önce öldürmüşler, sonra zehirlemişler (!)"
"Turgut Özal'da zehir var ama zehirlenme yok demek, cinayet var ama katil yok demekle aynı şey"
"Adli Tıp: Turgut Özal'ın naaşında zehir var ancak zehirlendiğine dair ortak kanaat yok. Savcılık karar verecek. (Devlet, devleti aklıyor.)"
"Turgut Özal'ın önce kendisini, şimdi de raporunu zehirlemeye çalışıyorlar."
"Rahmetli Turgut Özal'ın naaşının mezarından çıkarılmasından sonra insanlığını gömenler oldu. Yazık"
"19 sene Turgut Özal'ın cesedini koruyan Allah elbette raporun da aslını ortaya çıkaracaktır; saklanmasını engelleyecektir"

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.12.13 10:37 - Son Güncellenme: 2012.12.13 10:38 - HABER MERKEZİ
A