Otopark ücreti alan AVM'leri şikayet edin

Otopark ücreti alan AVM'leri şikayet edin

AVM'ler İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Danıştay'ın kararlarına rağmen otopark ücreti almaya devam ediyorlar.

2013.05.09 11:01 - Son Güncellenme: 2013.05.09 11:02 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Otopark ücreti alan AVM'leri şikayet edin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 2007 tarihli ve halen yürürlükte olan kararına göre AVM otoparklarının 3 saate kadar ücretsiz olması gerekiyor. Danıştay'ın konuyla ilgili kararında ise "Alışveriş ve ticaret merkezi gibi halkın kullanımına açık yerlerden yararlanan kişilerin otopark ihtiyaçlarının ticari amaç güdülmeksizin karşılanması ile ilgili mevzuatın gereğidir" deniliyor.

7 TL'DEN BAŞLIYOR
Ancak bu kararlara uymayan alışveriş merkezlerinden biri de Nişantaşı'ndaki City's Alışveriş Merkezi... İlk yarım saatin ücretsiz olduğu City's otoparkında ilk yarım saatten sonra ücret alınmaya başlanıyor. 30 dakika ile 60 dakika arasında vatandaştan 7 TL ile ücret alınırken, süre uzadıkça ücret de artıyor.

YASAYA AÇIKÇA AYKIRI
Bu uygulamaya ise vatandaşlardan tepki yağıyor. Yasaya açıkça karşı çıkıldığını belirten City's Alışveriş Merkezi müşterileri "Bu şekilde vatandaşın sırtından binlerce lira kazanarak yasadışı iş yapmış oluyorlar. İnsanlar AVM'lerde zaten belli bir bedel bırakıyor. Bunun karşılığında da ücretsiz otopark hizmeti verilmeli. Müşteri aldığı ürünü aracıyla taşıyacak, AVM de bunun için otopark göstermek zorunda" diyor.
BEYAZ MASA'YA ŞİKAYET EDİN
ÜÇ saate kadar araçlarını AVM otoparkına park edenler, kendilerinden ücret istendiği takdirde bunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Beyaz Masa ALO 153 telefon hattına veya ibb.gov.tr/forms/beyazmasa internet adresine şikayet edebilir.

Vatan

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.09 11:01 - Son Güncellenme: 2013.05.09 11:02 - HABER MERKEZİ
A