Otomotiv tasarım yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu

Otomotiv tasarım yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu

Bursa'da, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen 'Türkiye Otomotiv Sektöründe 2. Ar-Ge Proje Pazarı ve Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

2013.04.17 12:49 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:51 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Otomotiv tasarım yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu
02:41 Otomotiv tasarım yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu

İLGİLİ VİDEO

Otomotiv tasarım yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu

 

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı'nın desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğü ile Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde ikincisi düzenlenen programın açılışına Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu ve yönetim kurulu başkan yardımcısı Ömer Burhanoğlu ile sektör temsilcilerinin yanı sıra öğrenciler katıldı. İlki 2012 yılında düzenlenen Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması, tasarım tutkunlarına kendi hayallerindeki tasarımları hayata geçirme fırsatı sağlıyor. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından otomotiv sektöründe ürünlerin geliştirilmesi ve tasarımın yaygınlaştırılması maksadıyla düzenlenen bu yarışmayla otomotiv sektörü ve otomotiv kullanıcıları için yenilikçi tasarımların desteklenmesi hedefleniyor.

 

Üniversitelerin ilgili fakültelerinde okuyan lisans öğrencilerinin yanı sıra değerli bir fikri olan ve katılım şartlarını karşılayan herkese açık olan yarışma 4 kategoride düzenlendi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, "2006 yılından bu yana ülkemizin ihracat şampiyonu olan otomotiv endüstrisi 50 yılı aşan tecrübesi, birikimi, alt yapısı, ürün kalitesi ve global üretim sistemleri ile dünyanın 185 ülkesine ihracat yapan, Avrupa'nın en önemli üretim merkezlerinden birisidir. 2012 yılı verilerine göre otomotiv endüstrimiz dünyanın 16. büyük üreticisidir. Ayrıca AB-27 ülkeleri içerisinde de 6. büyük üreticiyiz. Ancak en önemlisi 2012 yılı üretim verilerine göre ülkemiz Avrupa'nın en büyük ticari araç üreticisi olmasıdır" dedi.

 

"OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İLK ÇEYREK İTİBARİYLE HEDEFİNE ULAŞTI"

 

2013 yılının ilk çeyreğinde otomotiv endüstrisinin 5.1 milyar USD'lik ihracata ulaşarak ilk çeyrek itibariye hedefine ulaştığını belirten Sabuncu, "Yılın bundan sonraki bölümünde de aynı başarıyı sürdürerek 2013 yılı için belirlediğimiz 20 milyar USD'lik ihracata ulaşacağımıza inancımız tamdır" diye konuştu.

 

2. Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışmasının otomotiv aksam ve parçalarına yönelik düzenlendiğini ifade eden Sabuncu, "Bu yılki toplam para ödülünün 300.000 TL'yi bulduğu 2. Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışmasını otomotiv aksam ve parçalarına yönelik olarak düzenlenmektedir" dedi.

 

Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması ile oluşturulmuş olan mevcut yapının çatısını kurmak istediklerini belirten Orhan Sabuncu, "Türkiye'nin 2023 vizyonuna hizmet edeceğine inandığımız "Tasarım ve Ar-Ge Çalışmalarının Yaygınlaştırılması" stratejisi doğrultusunda, araç komponentleri bazında düzenlenen "Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması"nın geleneksel hale gelerek ülkemiz otomotiv endüstrisinin gelişiminde önemli bir misyon üstleneceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

 

OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu ise, "Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı'nın himayelerinde ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinatörlüğünde 17-18 Mayıs 2012 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz sonucunda 228.000 TL ödül dağıtmakla kalmayıp, sanayiye uygulanabilir birkaç projenin de hayata geçmesine vesile olduk. Türkiye'nin, 2023 yılına kadar ihracatını 500 milyar dolara, kişi başı geliri 25 bin dolara çıkarma, dünyanın da en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefi doğrultusunda, proje pazarları ve tasarım yarışmalarının gerçekleştirilmesi girişimleri Türkiye İhracatçılar Meclisince uygun görülmüş ve bu girişim bir devlet politikası haline gelmiştir" diye konuştu.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, "Bursa'nın en büyük özelliği sanayi şehri olması. Bursa'mızda böyle güzel bir faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyonların çok faydasını görüyoruz. Her yapılan etkinlikten sonra büyük bir gelişim sağlanıyor. Her iki yarışmada geniş bir kitleyi ilgilendirmektedir. Bu yarışmayı önemsiyoruz" dedi.

 

Bursa Valisi Şahabettin Harput da, "Türkiye geleceğe büyük hedefleri olan bir büyük ülkenin adı. Hedeflere ulaşmak için bu yarışma önemli. Başarıya giden yolda arkasında çalışma ve emek vardır. Bursa, geçmişte olduğu gibi bugün de buna öncülük etmeye devam edecektir. Organizasyonun düzenlenmesine sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından 'Türkiye Otomotiv Sektöründe 2. Ar-Ge Proje Pazarı ve 2. Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

 

Merinos Kongre Kültür Merkezi'nde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve otomotiv endüstrisi temsilcilerinin katılacağı programın yarınki ayağında ise F1 pilotu David Coulthard ve Zihni Sinir'in kurucusu İrfan Sayar da konferansa konuk olacak.

 

 

 

 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.04.17 12:49 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:51 - HABER MERKEZİ
A