Otomotiv tarihinin en büyük geri çağırması

Otomotiv tarihinin en büyük geri çağırması

Japon hava yastığı firması Takata, ABD'li güvenlik kontrolörlerinin ısrarlı talepleri üzerine, üretilen 33,8 milyon hava yastığının hatalı olduğunu kabul ederek, otomotiv tarihinin en büyük geri çağırmasına yol açtı.

2015.05.21 17:07 - Son Güncellenme: 2015.05.21 17:07 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Otomotiv tarihinin en büyük geri çağırması

Dünya çapında 33,8 milyon aracın hava yastıklarında sorun olduğu açıklandı. Duyuru, Takata ile geçtiğimiz sene içerisinde yaşanan geri çağırmaların fazlalığı ve sorunun nedeniyle ilgili sürekli olarak tartışma içerisinde bulunan ABD Ulaştırma Bakanlığı ve Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği Yönetimi tarafından yapıldı.

Yapılan duyuru üzerine, Honda ve Toyota da dahil olmak üzere 11 otomobil üreticisi ABD'de 11 milyon dünya çapında ise 38 milyon aracı geri çağırdı.

Japon firmanın ürettiği hava yastıklarında, hava yastığını şişiren kimyasalın gereğinden fazla bir kuvvetle patlaması sonucu metal şişiricinin yerinden koparak yolcu kompartımanına fırladığı tespit edildi. Hatalı şişiricilerin, şimdiye kadar dünya çapında 6 kişinin ölümüne 100'den fazla kişinin de yaralanmasına neden olduğu öğrenildi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2015.05.21 17:07 - Son Güncellenme: 2015.05.21 17:07 - HABER MERKEZİ
A