OTOMOTİV İHRACATÇILARI GÖZÜNÜ GÜNEY AFRİKA'YA DİKTİ

OTOMOTİV İHRACATÇILARI GÖZÜNÜ GÜNEY AFRİKA'YA DİKTİ

Bu yıl ikincisi düzenlenen Automechanica South Afrika 2011 Fuarı, 9 - 12 Mart 2011 tarihleri arasında Güney Afrika'nın en büyük ikinci şehri olan Johannesburg'da gerçekleştirildi.

2011.03.18 13:11 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
OTOMOTİV İHRACATÇILARI GÖZÜNÜ GÜNEY AFRİKA'YA DİKTİ

Her türlü otomotiv yan sanayi parçaları, aksesuarları, servis ürünleri, IT ve bakım hizmetlerinin sergilendiği fuara 26 firma ile Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OIB), İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (IGEME) ve Taşıt Araçları ve Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) üyeleri katıldı. Dünyanın önde gelen otomotiv yan sanayi firmalarını bir araya getiren fuarda, Türkiye Pretoria Ticaret Müşaviri Emine Sönmez ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Kabatepe ve Müfit Karademirler ile beraberindeki heyet Türk firmalarını ziyaret etti.
Güney Afrika Başkan Yardımcısı Kgalema Motlanthe başkanlığında, Motor Industry Staff Association (MISA) işbirliğiyle düzenlenen fuarda, Türk temsilcilerle, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde faaliyette bulunan şirketlerin yönetici ve çalışanlarıyla bir araya geldi.
Toplantıda, Uludağ Otomotiv Endüstrisi Yönetim Kurulu üyeleri Cengiz Kabatepe ve Müfit Karademirler, Güney Afrika otomotiv ana ve yan sanayisinin ülke ekonomisindeki yeri ve sektörden beklentileri hakkında bilgi aldı.
Güney Afrika Başkan Yardımcısı Kgalema Motlanthe, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin otomotiv endüstrisine çok önem verdiğini belirtirken, ülkenin istihdamını artırmak için yatırımlara ve endüstriye destek sözü verdi.
Toplantıda, 500 bin adete yaklaşan yıllık otomotiv pazarının yatırımı cazip kıldığına işaret edilirken, bu ülkede zayıf olan tamir ve servis sektörünün gelişmekte olduğu, özellikle yedek parça ihtiyacı dolayısıyla ihracat imkanın çok olduğu belirtildi.
Beş gün süren fuarda Türkiye'yi Güney Afrika Cumhuriyeti'nde temsil etme fırsatını yakalayan Ak Deniz Otomotiv, Arçek Otomotiv, Armor, Atek, Ayfar Otomotiv, Çayırova Otomotiv, Çelikiş, Döşemenler, Eku Fren, Elbir Oto, Eren Fren, Genmot, Hidro Özçelik, Kaçmazlar, Kale Oto, Kotmot Otomotiv, Motec, Murat Otomotiv, Orsan, Özgür Traktör, Pistonsan, Polikor, Ran Oto, Serin Makine, Serpa Otomotiv ve Yeni Arçek gibi otomotiv sektöründe önde gelen firmalar, Türk otomotiv sanayisinin yüksek kalitesini, üretim gücünü ve teknolojisini tanıtarak ihracatımızın artırılmasına katkıda bulundu.

 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.03.18 13:11 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A