Otomobili uçuruma sürdü, eşi öldü o beraat etti

Otomobili uçuruma sürdü, eşi öldü o beraat etti

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde bir restoranda balık yemeye giderken otomobili uçuruma sürerek eşi 23 yaşındaki Esra Aşlar'ın ölümüne neden olduğu öne sürülen 33 yaşındaki Batuhan Aşlar beraat etti.

2011.12.17 11:45 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Otomobili uçuruma sürdü, eşi öldü o beraat etti

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde bir restoranda balık yemeye giderken otomobili uçuruma sürerek eşi 23 yaşındaki Esra Aşlar'ın ölümüne neden olduğu öne sürülen 33 yaşındaki Batuhan Aşlar beraat etti.

Olay, Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 2009 yılı kasım ayında meydana geldi. CHP eski İl Başkanı olan babası Eczacı Hakan Aşlar'a ait eczanede çalışan Batuhan Aşlar, 8 aylık çocukları Hakan'ı, babasının Bademli semtindeki evine bırakıp, eşi Esra ile birlikte balık yemek için Mudanya'nın Zeytinbağı Beldesi'ne gitmek üzere yola çıktı. Batuhan Aşlar yönetimindeki 16 HA 614 plakalı otomobil, iddiaya göre Batuhan Aşlar'ın direksiyonu kırması sonucu uçuruma yuvarlandı. Hurdaya dönen otomobilin ön koltuğunda oturan Batuhan Aşlar'ın 1996 yılında evlendiği Esra Aşlar öldü. Eşi Batuhan Aşlar ise, yaralandı.

Kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde verdiği ifadede, yolda tartıştığı eşine sinirlenip birlikte ölmek için otomobili uçuruma yuvarladığını iddia eden Aşlar, hastanede süren tedavisinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Batuhan Aşlar'ın yargılanması tamamlandı. Son duruşmada, tutuksuz sanık Batuhan Aşlar ile Avukatı Şerafettin Yavuz hazır bulundu.

Mahkemede son sözü sorulan Batuhan Aşlar, "Esra'yı öldürmem için herhangi bir neden yoktu. Başka konuşmak istemiyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Avukat Şerafettin Yavuz, müvekkili ve ölen eşinin mutlu bir ailesi olduğunu söyledi. Çiftin birlikte tatil yapmayı düşündüğünü söyleyen Yavuz, şöyle konuştu:

"Olay günü müvekkilim balık yemek için Zeytinbağı'na gitmek üzere, babasından ödünç aldığı kullanmaya alışık olmadığı otomatik vites otomobilini aldı. Kazanın olduğu sırada yağmurdan dolayı yol kaygan, hava aşırı sisliydi. Aynı yerde daha öncede çok sayıda kaza olmuştu. Üzücü olay tamamen kazadır. Batuhan, 125 metre sürüklenen otomobilden şans eseri yaralı olarak kurtulmuştur. Olayın şokuyla bilinçsizce ifadeler vermiş olabilir. Bunlar gerçeği yansıtmamaktadır. Beraatini talep ediyorum."

Mahkeme heyeti, olayın kaza sonucu meydana geldiğini belirtip, sanığın beraatine karar verdi

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.12.17 11:45 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A