Otomobili 'çalıntı' diye MOBESE'ye takıldı ve...

Otomobili 'çalıntı' diye MOBESE'ye takıldı ve...

Eskişehir'de çalınan ve daha sonra bulunan otomobilini Bursa'ya gelerek teslim alan kişi, çalıntı kaydının sistemden düşülmemesi nedeniyle Eskişehir'e dönerken MOBESE'ye takıldı. İnegöl girişinde aracı durduran polisler, sorgu yapıldıktan sonra otomobilin çalıntı kaydının sistemden düşmediğini anladı.

2013.02.21 11:17 - Son Güncellenme: 2013.02.21 11:20 - Bursa Bölge
A
Otomobili 'çalıntı' diye MOBESE'ye takıldı ve...

Pazartesi günü Eskişehir'den çalınan otomobil, Bursa'nın Yıldırım ilçesi İsabey Mahallesi'nde boş bir arazide lastikleri, teybi ve aynası çalınıp, terk edilmiş hale bulundu. Jandarma ekipleri otomobilin sahibi Murat Emre Güler'e ulaşarak, Bursa'ya gelip aracını teslim almasını istedi.
     Bunun üzerine otobüsle Bursa'ya gelen Güler, aracının eksiklikleri giderip, Eskişehir'e dönmek üzere yola çıktı. Çalıntı kaydı sistemden düşmediği için otomobil, Bursa çıkışında MOBESE'ye takıldı.
     İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçe girişinde tedbir alıp, durmaması ihtimaline karşı kapan sistemini devreye soktu. Araç söz konusu bölgede durduruldu. Sürücüyü gözaltına almak isteyen polisler, Güler'in durumu anlatmasının ardından aracın sorgusunu yaptı. İncelemede, aracın çalıntı kayıt sisteminden düşülmemesi nedeniyle MOBESE kameralarına takıldığı anlaşıldı.
     Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polislerin duyarlılığına teşekkür ederek, ''Otomobilim oto parktan çalındı. En son Bursa girişinde MOBESE kayıtlarına takıldı. Jandarmanın devreye girmesiyle, sağ olsunlar arabam bulundu. Aracımın lastikleri, teybi ve aynası çalınmış. 1500 lira masrafım var, ama sağ olsunlar yine de otomobilimi buldular'' dedi.
     Çevirmeden şikayetinin olmadığını ifade eden Güler, ''Polis normalde işini yapıyor. Sağ olsunlar. Durumdan memnunum. Aracımda ben değil de hırsızlar olsaydı hemen yakalanacaktı'' diye konuştu.
     Güler, daha sonra aracın kaydının sistemden düşülmesi üzerine yoluna devam etti. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.02.21 11:17 - Son Güncellenme: 2013.02.21 11:20 - Zeynep Çelik
A