Otomobil köprüden uçtu!

Otomobil köprüden uçtu!

Bağcılar'da, yaz tatili için Türkiye'de bulunan 5 kişiden oluşan gurbetçi aile, bu sabaha karşı otomobilleri ile Avusturya'ya dönerken Basın Ekspres Yolu çıkışında, tadilat için açılan trafiğe kapalı köprüden 5 metre derinlikteki inşaat sahasına uçtu. Can pazarı yaşanan kazada otomobilde bulunan 2'si çocuk toplam 5 kişi ağır şekilde yaralandı.

2012.09.05 08:55 - Son Güncellenme: 2012.09.05 08:55 - Yaşam
A
Otomobil köprüden uçtu!

Eşi ve çocukları ile birlikte yaz tatilini geçirmek üzere Türkiye'de bulunan sürücü Murat Kılıç (56) idaresindeki "W20009Z" Avusturya plakalı hususi otomobil, TEM Otoyolu ile Basın Ekspres Yolu hattındaki köprülü kavşakta tadilat için trafiğe kapanan köprüde 5 metre aşağıya uçtu. Yol yapım çalışması için trafiğe kapatılan bölünmüş köprüden uçan araçtaki sürücü Kılıç ile aynı araçta bulunan eşi Safiye Kılıç (50), ailenin çocukları; Musaf (2) ve Onur Kılıç (4) ile ailenin yakını Mehmet Seyhan (59), hurdaya dönen otomobilde ağır yaralı olarak kurtarıldı.

KAZAZEDE YAKINLARI BAYGINLIK GEÇİRDİ

Kazayı gören sürücüler, durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, kaza yerine itfaiye ekibi de gönderildi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri ile itfaiye, araçtaki yaralıları kurtararak ilk tedavilerini olay yerinde yaptı. Yere savrulan yaralılardan küçük yaştaki çocukların sürekli ağlaması dikkat çekerken, polis ve sağlık ekipleri yaralıları sakinleştirmeye çalıştı. Sedye ile ambulanslara taşınan yaralılar, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti.

Öte yandan kazanın ardından polisin haber verdiği kazazede yakınları, olay yerinde geldi. Hurdaya dönen araçları ve yerdeki yaralı yakınlarını gören yaralı yakınlarından bazıları kısa süreli baygınlık geçirdi. Fenalaşan yaralı yakınlarını sağlık ekipleri güçlükle sakinleştirirken, polis görgü tanığı vatandaşlardan kaza hakkında bilgi almaya çalıştı.Polisin haber vermesi üzerine kazanın olduğu yere gelen Murat Erdem isimli kazazede yakını, gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, "10 dakika önce evden ayrıldılar. İzinleri bitti Avusturya'ya dönüyorlardı. Uyarı levhası olmayan köprüden uçtular. Bu nasıl bir iş" diye tepki gösterdi. Oldukça kaygılı olan Erdem, telefon ile yakınlarından haber almaya çalıştı.

Ömer Faruk Yerebakan isimli bir görgü tanığı ise, "Ben seyir halindeyken otomobilin birden uçtuğunu gördüm. Koştum hemen yardım ettim. Yaralı çocukları aileyi teselli etmeye çalışırken, bir yandan da ambulansa haber verdim" dedi.

Diğer yandan kaza sırasında bölünmüş köprüde uyarı levhasın yerinde olmadığı, olay sırasında yerde olduğu ileri sürüldü.Polis, kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2012.09.05 08:55 - Son Güncellenme: 2012.09.05 08:55 - Zeynep Çelik
A