"Otobüs bize değil otobüs İBB'nin Otobüs A.Ş.'sine ait"

"Otobüs bize değil otobüs İBB'nin Otobüs A.Ş.'sine ait"

BAHÇELİEVLER'de bir otobüs şoförünün uyuşturucu madde sattığı ihbarını alan güven timleri takip başlattı ve şoförü yakaladı. Ajanslar önce söz konusu otobüsün özel halk otobüsü olduğunu duyurdu. İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri'nden ise "otobüs İBB'nin Otobüs A.Ş.'sine aittir" açıklaması geldi.

2013.11.16 18:08 - Son Güncellenme: 2013.11.16 18:09 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
"Otobüs bize değil otobüs İBB'nin Otobüs A.Ş.'sine ait"

 

Bahçelievlerde'de bir otobüs şoförünün uyuşturucu madde sattığı ihbarını alan güven timleri takip başlattı. İki gün boyunca otobüste yolcu kılığında seyahat eden güven timleri, şoförü otobüse binen bir kişiye uyuşturucu madde satarken suç üstü yakaladı. Ajanslar otobüs şoförünün özel halk otobüsü olduğunu duyururken Özel Halk Otobüsü Şirketleri'nden konuyla ilgili bir açıklama geldi.

"RENGİ ERGUVAN, OTOBÜS AŞ ARACI"
Açıklamada sözkonusu otobüsün özel halk otobüsü değil İstanbul Büyükşehir Belediye Kuruluşu Otobüs AŞ'ye ait olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı.

"16.Kasım.2013 tarihli haber ajanslarında yer alan bir haberde,Yenibosna-Kayaşehir hattında çalışan Özel Halk Otobüsü şoförü Bektaş B. isimli şahsın uyuşturucu satarken polis tarafından yakalandığı yer almıştır.

Yaptığımız araştırma sonucu,haberde yer alan otobüsün İstanbul Özel Halk Otobüslerine ait olmadığı ve adı geçen kişinin personelimiz olmadığı anlaşılmıştır.Habere konu olan otobüsün,İBB kuruluşu OTOBÜS AŞ. aracı olduğu ve adı geçen şahsın bu araçlarda çalıştığı belirlenmiştir.

Haber fotoğraflarında kullanılan TURKUAZ renkli araçlar,İstanbul Özel Halk Otobüslerine ait olup,bu olayla ilgisi bulunmamaktadır.Olaya karışan otobüsün rengi ERGUVAN olup OTOBÜS AŞ. 'ye aittir.

Muhtemelen bilinmeden yapılan bu önemli hatanın bir an önce düzeltilmesini rica ediyoruz.Saygılarımızla."

YOLCU KILIĞINA GİRİP YAKALADILAR
Simitçi, kestaneci, Noel baba gibi kılıktan kılığa girerek bir çok suçluyu suç üstü yakayan güven timleri bu sefer yolcu kılığına girdi. Güven Timleri Şube Müdürlüğü Esenler Bölge Ekipleri, Yenibosna-Kayaşehir hattında yolcu taşıyan özel halk otobüsünde şoförlük yapan 43 yaşındaki Bektaş B.'nin uyuşturucu sattığı ihbarını aldı. Güven timleri, uyuşturucu madde kullanmaktan sabıkası olan Bektaş B.'nin uyuşturucu satışını kullandığı özel halk otobüsünde gerçekleştirdiğini belirledi. Güven timleri, Bektaş B.'yi takip etmek için iki gün boyunca yolcu gibi sürekli otobüse binip yolculuk yaptı. Son durak olan Yenibosna'da Bektaş B. tüm yolcularını indirdi. Bu sırada otobüse binen bir kişi, Bektaş B.'den bir miktar uyuşturucu madde satın aldı. Takibi sürdüren güven timleri, otobüse baskın yaparak Beştaş B.'yi suçüstü yakaladı. Bektaş B.'nin üzerinde yapılan aramada sigara paketi içinde 21 paket satışa hazır eroin ile bir miktar para ele geçirildi. Bektaş B.'nin evinde yapılan aramada bulunan 9 gram eroin ve hassas teraziye el konuldu. Yapılan sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Bektaş B. suçüstü yakalanmasına rağmen uyuşturucu madde satmadığını söyledi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.11.16 18:08 - Son Güncellenme: 2013.11.16 18:09 - HABER MERKEZİ
A