Otizm konfederasyonu strateji geliştirme toplantısı Ankara'da gerçekleşti

Otizm konfederasyonu strateji geliştirme toplantısı Ankara'da gerçekleşti

Otizm spektrum bozukluğu (OSB) olan bireyler ve ailelerinin sesi olmak, onların yaşamlarını iyileştirmek hedefiyle 20 Kasım 2023 de kurulan Otizm Konfederasyonunun ilk resmi icraatı olan Strateji Toplantısı kurucu dört federasyonun yurdun dört biryanından katılan delege ve temsilcileri ile 10-11 Şubat 2024 tarihinde Ankara da yapıldı.

2024.02.14 14:38 - Son Güncellenme: 2024.02.14 14:40 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Otizm konfederasyonu strateji geliştirme toplantısı Ankara'da gerçekleşti

Konfederasyonun kurucuları olan Anadolu Otizm Federasyonu, Otizm Dernekleri Federasyonu, Otizm Eğitim ve Araştırma Federasyonu ile Otizm Federasyonu'na üye derneklerin İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Batman, Ankara, Aksaray, Mersin, Şanlıurfa, Çorum, Amasya, Kayseri, Mardin, Bartın, Zonguldak, Samsun gibi illerinden gelen temsilcilerine toplantı boyunca ülkemizin özel eğitim alanındaki önemli akademisyenlerinden Dr. Ersin Ufuk Timuçin asistanlarıyla yol gösterici olarak moderatörlük yaptı.

Etkinlik AB programı desteğiyle gerçekleşen Strateji Planlama Toplantısında OSB'li bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek, eğitim ve istihdam fırsatlarına erişimlerini artırmak, sağlık hizmetlerine erişimlerini güvence altına almak ve toplumda kabul görmelerini teşvik etmek ve insan onuruna yakışır bakım desteği verilmesini sağlamak gibi konularda Otizm Konfederasyonu nun iş planına alınacak savunu ve izleme faaliyetleri belirlendi.  

Strateji Toplantısı öncesinde gerçekleştirilen Otizm Konfederasyonu I. Olağan Genel Kurulu açılış toplantısına Özel Özel Eğitim Konfederasyonu Başkanı Yunus Kılıç ve Başkan Vekili Sebahattin Yıldız , eski milletvekili ve İLCİ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nedim İlci, Şanlıurfa eski Millet Vekili ve geçmiş dönem Belediye başkanı İbrahim Halil Çelik misafir olarak katıldılar. 

Kurul sonucunda Otizm Konfederasyonu Yönetim kurulu:

Ergin Güngör-(Başkan) 

Canan Cihan- (Başkan Yardımcısı) 

Özgül Gürel-(Başkan Yardımcısı )

Veysel Şahin -( Başkan yardımcısı)

Yeşim Zorlu -(Genel Sekreter)

Parin Yakupyan- ( Sayman )

Hilal Aydın -(Genel Sekreter Yrd.)

Tevfik Gayretli -(Üye) Hanife Gökçe- (Üye)

Yedek Üyeler : 

Cennet İnceöz

Ramazan Bal 

RıdvanCanikli

Prof.Dr.Ufuk Hasdemir

Mümine Feralar

Demet Uyar

Mustafa Kaplan

Nihal Iğdır

Nail Yurdusev 

Denetleme Kurulu

İbrahim Kurt -(Başkan )  Berna Şengün 

Ayten Güler 

Yedek Üyeler 

Hülya Arıcan

Berna Ekemen

Emrullah Yüksel seçilmişlerdir.

Türkiye'de ilk Otizm Konfederasyonu kuruldu. Bursa'dan, Anadolu Otizm Federasyonu Başkanı Canan Cihan; Başkan Yardımcısı, ve Hilal Aydın Genel Sekreter Yardımcısı olarak Yönetim Kurulunda; İnegöl Otizm Derneği'nden Ayten Güler Denetim Kurulu üyesi olarak görev aldı.

Otizm Konfederasyonu Başkan Yard. Canan Cihan;

"Ancak birlikte başarabiliriz" mottosuyla çıkılan bu yolda, böylesi büyük bir oluşumun kurucularından olmaktan gurur duyuyoruz. Otizmli Çocuklarımız için tek yürek olarak çalışmalarımıza daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz." ifadelerinde bulundu.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2024.02.14 14:38 - Son Güncellenme: 2024.02.14 14:40 - HABER MERKEZİ
A