Osmangazi'de dar cadde kalmayacak
Osmangazi Belediyesi, Alemdar Mahallesi'nde bugüne kadar yapılan en kapsamlı yol genişletme çalışmalarından birine imza atıyor. Dar olması nedeniyle belediye otobüslerinin geçmekte zorlandığı caddede 4 binayı birden yıkan Osmangazi Belediyesi, trafiği rahatlatmış ve mahalleye nefes aldırmış olacak.
2013.10.03 16:49 - Son Güncellenme: 2013.10.03 16:50 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Osmangazi Belediyesi, daha yaşanabilir bir Bursa için ilçenin kentsel dönüşümünü caddeleri, yolları genişleterek ve yeni meydanlar yaparak hızlandırıyor. Dar ve sıkışık caddelerde yol genişletme çalışmalarına öncelik veren Osmangazi Belediyesi, Alemdar Mahallesi'nde belediye otobüslerinin geçmekte zorlandığı Söğütlü Sokak'ta yol genişletme çalışmalarına başladı. Aynı zamanda yeşil alan ve meydan olacak proje kapsamında kamulaştırılan 4 binanın yıkımına başlandı.
Çalışmaları yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İzmir Yolu'nu yeni 30 metrelik imar yoluna bağlayan Söğütlü Sokak'ın genişletilmesi ve bölgeye yeşil alan şle meydan kazandırılması için ilk adımı attıklarını söyledi. Kamulaştırılan binaların yıkımının ardından mevcutta 4.5 metre olan yolun 15 metreye genişleyeceğini belirten Başkan Dündar "Şu anda araç trafiğinin aktif olduğu bir güzergah üzerinde bulunuyoruz plansız yapılaşma nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanıyor bu sorunu gidermek amacıyla burada önemli bir çalışma başlattık. 600 metrekarelik bir yer kamulaştırdık ve bunun bize 400 bin TL gibi bir maliyeti oldu. Burada yapmış olduğumuz çalışmayla hem trafiğin rahatlaması hem de çocukların, vatandaşlarımızın gelip nefes alabileceği bir meydanın oluşması sağlanacak" dedi.
Başkan Mustafa Dündar kentsel dönüşümün en önemli parçalarının; geniş yollar, parklar ve meydanlar olduğuna vurgu yaparak, "Osmangazi'nin her yeri bir kentsel dönüşüm alanı bizler de adım adım her yere ulaşacağız ve ihtiyaç duyulan mahallelerimizde benzer çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.