Osmangazi Belediyesi kalitesini tescilledi

Osmangazi Belediyesi kalitesini tescilledi

Osmangazi Belediyesi, Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) ile yürüttüğü çalışmalar sonucu almaya hak kazandığı OHSAS 18001 ve TS EN ISO 14001 belgelerini düzenlenen törenle aldı.

2012.09.05 20:23 - Son Güncellenme: 2012.09.05 20:24 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Osmangazi Belediyesi kalitesini tescilledi

Kaliteli hizmet adına attığı adımlarla öncü ve örnek belediye olan Osmangazi Belediyesi, OHSAS 18001 ve TS EN ISO 14001 belgesini alarak kalitesini bir kez daha tescil ettirdi. Osmangazi Belediyesi, yasal mevzuatın getirdiği zorunluluktan çok daha önce kalite anlayışı gereği, marka yolculuğunda yeni durak olarak OHSAS 18001 VE TS EN ISO 14001 hedefini belirledi ve bu belgeleri almaya hak kazandı. Osmangazi Belediyesi'nin almaya hak kazandığı iki belge düzenlenen bir törenle TSE Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman tarafından, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a takdim edildi. Osmangazi Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen törende konuşan TSE Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman, kaliteye yaklaşımı sebebiyle Osmangazi Belediyesi ve Başkan Mustafa Dündar'a teşekkür etti. Karaman, "Osmangazi Belediyesi 3 belge alarak kaliteye verdiği önemi ortaya koydu. Şimdi Başkanımdan bir isteğim daha olacak. Bizim 5'i bir yerde dediğimiz belgeleri tamamlamaları. Enerji verimliliği ve müşteri memnuniyeti konusundaki kalite belgelerimizi de almak üzere, ilgili birimlere talimat vererek çalışmaların başlamasını sağlamasını istiyorum" dedi.
Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen kalite belge teslim töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi'nin kaliteli bir belediye olduğuna dikkat çekti. Dündar, "Belediye olarak 10 yıl önce ISO belgesi aldık ancak, Bursa zaten çok daha öncesinde kalite şehri olarak tarihteki yerini aldı. 1502'de dünyanın ilk kalite standardının yayınlandığı bir şehirdir Bursa. Biz, bu belgeleri duvarda dursun diye almadık. Bunların hepsini kalite anlayışımız çerçevesinde hizmetlerimize yansıtıyoruz. Bundan herkes yararlanacak. Sonuçta Bursa kazanacaktır. Bu belgelerle ulaştığımız kalite ve düzey, sadece belediyemiz değil belediyeye iş yapan firmalara da yansıyor. Arkadaşlarımız onların yaptıkları işleri de kontrol ederek kalite standardına ulaşmalarını sağlıyor" diye konuştu.
Haziran 2012 tarihinde çıkan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile tüm özel ve kamu kuruluşları bu alanda çalışmalar yapmakla yükümlü kılındı. Osmangazi Belediyesi ise kalite anlayışı çerçevesinde çok önceden başladığı çalışmaları tamamlayarak OHSAS belgesini aldı.
OHSAS 18001 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
OHSAS 18001, bir kuruluşun faaliyetlerindeki sağlık ve güvenlik yönetim sistemi kurmak, çalışanların emniyetli ve sağlıklı bir çalışma ortamına sahip olmalarını sağlamak ve iş güvenliği performansını iyileştirmek amacıyla BSI (British Standarts Institute) tarafından yayınlanmış olan "iş sağlığı ve güvenliği" standardıdır. OHSAS 18001 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemi; ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi gibi diğer uluslar arası standartlardan farklı olarak, bir ISO standardı olmayıp bazı ulusal standart kuruluşları belgelendirme kuruluşlarının birlikte çalışmasıyla ortaya çıkmıştır. OHSAS 18001, kuruluşların ürün ve hizmetlerinin güvenliğinden çok çalışanın sağlığına ve işin güvenliğine yönelik bir standarttır.
TSE EN 14001 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ
İşletmelerin çevreye verdikleri veya verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve mümkün ise ortadan kaldırılabilmesi için geliştirilen yönetim sistemine, Çevre Yönetim Sistemi adı verilir. ISO 14000 Çevre Yönetim Sistemi, özünde doğal kaynak kullanımının azaltılması, toprağa, suya, havaya verilen zararların minimum düzeye indirilmesini amaçlayan, risk analizleri tabanında kurulan bir yönetim modelidir.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.09.05 20:23 - Son Güncellenme: 2012.09.05 20:24 - HABER MERKEZİ
A