Osmangazi Belediye Başkanı Aydın'dan ilk toplantı Halk Lokantası'nda

Osmangazi Belediye Başkanı Aydın'dan ilk toplantı Halk Lokantası'nda

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın gündemdeki konuları değerlendirmek üzere Haziran'ın ilk haftasında açılacak olan Halk Lokantası'nda basınla buluştu. Aydın, "Burada bizim amacımız esnafla rekabet etmek değil. Ancak günümüz şartlarında günlük yemeğe ulaşamayan vatandaşlara uygun hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Tabii şöyle sözlerde duyuyoruz, İstanbul'da 40 lira neden burada 80 lira diye. Ancak burada bizim maliyetimiz çok fazla" dedi.

2024.05.24 10:01 - Son Güncellenme: 2024.05.24 12:09 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Osmangazi Belediye Başkanı Aydın'dan  ilk toplantı Halk Lokantası'nda

CEREN SÜMBÜL - MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN

31 Mart yerel seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilen Erkan Aydın, başkan olduktan sonra ilk kez gündemi değerlendirmek üzere Haziran'ın ilk haftasında açılacak olan Halk Lokantası'nda basınla buluştu.

Gerçekleştirilen basın buluşmasına CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcılarından Mutlu Esendemir, Mücahit Yıldızhan, Fatih Vardar ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Osmangazi Meydanı'nda bulunan mekanın Haziran'ın ilk haftası açmayı planladıklarını ve 3-4 çeşit yemeğin 80 liradan verileceğini açıkladı. Aydın, Halk Lokantası adını verdiği bu sistemin 11.00 ve 15.00 saatleri arasında süreceğinin altını çizerek bin civarında vatandaşa hizmet etmeyi amaçladıklarını açıkladı. Aydın, "Burada bizim amacımız esnafla rekabet etmek değil. Ancak günümüz şartlarında günlük yemeğe ulaşamayan vatandaşlara uygun hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Tabii şöyle sözlerde duyuyoruz, İstanbul'da 40 lira neden burada 80 lira diye. Ancak burada bizim maliyetimiz çok fazla" dedi.

Başkan Aydın açıkladı! Osmangazi'ye Halk lokantası geliyor

"ULUSLARARASI MEDYADA YANKI YAPTI"

23 Nisan şenliklerinden bahseden Aydın, "Demirtaş bölgesine hem seçimde verdikleri destekten dolayı hem de bu tür etkinlikleri kent merkezinden yaymak adına  Demirtaş'tan da bir başlangıç yaptık. Geri dönüşümleri çok iyi oldu. İnsanlar gerçekten özledikleri milli bayramların kutlanmasını hem 23 Nisan'ı hem19 Mayıs'ı coşkuyla Cumhuriyetimize yakışan ilgiyle ve yaşı üzerine olanların çocukluğunda olmadığı bayramları kutlama fırsatı yakaladı. Ayrıca Haluk Levent'in sahne verdiği konser öncesi Filistin'de katledilen insanlar adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunduk. Bu hem ulusal hem de uluslararsı medyada yankı yaptı" şeklinde konuştu.

"PAZARTESİ GÜNÜ BİR TEMEL DAHA ATIYORUZ"

Seçim vaadlerini hayata geçirmeye başladıklarını dile getiren Aydın, "Çirişhane'de ilk temelimizi attık. Kısa sürede hayata geçireceğiz. Bununla ilgili pazartesi günü bir temel daha atıyoruz. Söz verdiğimiz kreşlerle ilgili. Hamitler'de bunun temelini atıyoruz 80 kişilik bir kreş. Seçimlerde en çok sözünü verdiğimiz şey kreşti.  Ayrıca üniversiteli gençlerimize ücretsiz çay ve çorba dağıtımında bulunacağız. Kadınlarımıza yönelikte jimlastik merkezi açacağız. 200-250 liralık katılım bedeliyle kadınlara yönelik jimlastik salonu açılışını yapacağız. Kız yurdu içinde Bağlarbaşı'nda 144 kişilik kız yurdunun temelini atacağız ve şehrimize kazandıracağız. Hayırseverleri bulduk. Belediye kasasından bir kuruş para çıkmadan hayata geçecek. Hedefimiz de iki üç ay içerisinde bitirip Bursalı çocuklarımızın kullanımına açmak. 
Halk lokantasını 1 Haziran'da geçici kabul olduktan sonra açacağız. Yan tarafta Genç Kafe var. Uluslararası zincirlerde satılan bir kahve 100 lira iken burada maliyetine 20 liradan üniversiteli öğrencilerimize ikram edeceğiz. Altında kütüphanesi var. Ücetsiz internet olacak, ücretsiz çorba da dağıtacağız. Vatandaşlarımızın taleplerini ve şikayetlerini de takip ediyoruz. Çağrı Merkezimizde geri dönüş hızımız 10 saniye civarında. Bununla birlikte okullar kapandıktan sonra birçok çocuğumuz sosyal faaliyet gösterme açısından sıkıntı yaşayabilir. Bunun içinde çocuklara yönelik yaz için planladığımız etkinliklerimiz bulunuyor" dedi.

"VATANDAŞLARIMIZI DEPREM KONUSUNDA UYARIYORUZ"

Başkan Aydın ayrıca deprem tehlikesi hakkında konuştu. Aydın, "Gündemimizde hiç çıkmaması gereken nir deprem gerçeği var. Salı günü AFAD'la yaptığımız toplantıda gördük ki gerçekten Bursa'nın deprem bölgesi olduğu gerçeğini unutmaması gerekiyor. Hızla çalışmalara başlıyoruz. Stratejik planın belki de en önemli konusu bu. Burada da ovaya doğru kaçak yapılaşmayı engellemeniz gerekiyor. Çok hızlı bir kaçak yapılaşma var. Yeni sanayileşme, bu sanayileşmenin getirdiği göç. Bunun sonucu olarak da çarpık, düzensiz ve kaçak yapılaşmanın belki de en yoğun olduğu yerşerle etkin mücadele edeceğiz. Buradan da vatandaşlarımıza söylüyoruz; Nasıl olsa bir şey olmaz demesinler. Çünkü bu iş hem kendi canları, malları ve çocukları için önemli" diye belirtti.

"KISIRLAŞTIRMA OLMADIĞI SÜRECE HIZLI BİR ÜREME OLUYOR"

Son dönemlerde konuşulan sokak hayvanlarının uyutulması hakkında konuşan Aydın, "Benim de milletvekili olduğum dönemde  bir araştırma komisyonu kuruldu. Her partiden temsilcilerle üç ay süreyle çalışıldı. Bunun sonucunda da bir taslak getirildi ve bir yasa çıkartıldı. Gördüğümüz kadarıyla iktidar partisini yeterli görmüyor ve kamuoyuyla tartışmaya açtı. Uyutulma meselesiyle ilgili. Tabii öncelikle şunun altını çizmekte fayda var; Hiçbir canımız, çoluğumuz, yaşlımızın bu tür başıboş köpek sorunundan dolayı hayatını kaybetmesini istemeyiz. Doğru bir iş de değil. Bununla da mücadele edilmesi gerekir. Ancak o araştırma raporunun sonucunda çıkan çok güzel öneriler var. Her partinin altına imza attı. Bununla ilgili bir fon ayrılmalı, hayvan haklarıyla ilgili mücadele bir fonu. Bu fonun kaynağını nereden geleceğimize gelmesi gerektiğini de altına yazılmış. Öncelikle belediyeden aldığı emlak, çevre temizlik vergi daha sonrasında  Milli Piyango gibi  şans oyunlarından elde edilen gelirler. Bu fon da en başta yapılması gereken ne? Kısırlaştırmak. Bu kısırlaştırma olmadığını çok hızlı bir üreme oluyor. Kısırlaştırma olduktan sonra bunların sahiplendirme olmadığı yerde hayvan barınaklarını biz bununla ilgili biz her türlü hizmeti yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.24 10:01 - Son Güncellenme: 2024.05.24 12:09 - CEREN SÜMBÜL
A