Osman Çelik'ten Yazıcı yönetimine şok suçlama!

Osman Çelik'ten Yazıcı yönetimine şok suçlama!

Bursaspor'a yönelik yürütülen mali soruşturma kapsamındatutuklandıktan sonra tahliye edilen kulüp eski ikinci başkanı OsmanÇelik, savcıya verdiği ifadede Başkan İbrahim Yazıcı'ya ağır suçlamalarda bulundu.

2011.08.15 17:42 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Osman Çelik'ten Yazıcı yönetimine şok suçlama!

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede görevde bulunduğu dönemde, kulüpteki kanunsuzluğu gördüğünü belirten Çelik, "Kulüpteki yolsuzlukları gördüm, Başkan Yazıcı'nın usulsüzlüklerle kulübü zarara uğrattığını ve menfaat temin ettiğini gördüm." dedi.

Çelik, Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, yönetici Haluk Özkıyıcı ve kulüp genel müdürü Osman Nuri Biçer ile birlikte tutuklandıktan bir süre sonra tahliye edilmişti.

Bursaspor'a yönelik mali soruşturma tamamlandı. Mahkemece kabul edilen iddianamede, "Zimmet, güveni kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, özel belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, örgüt kurmak, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak."
suçlarından toplam 11 ile 33 yıl hapsi istenilen Osman Çelik'in 'tanık' sıfatıyla verdiği ifadeler de yer aldı.

Görevde bulunduğu sırada kulüp yönetiminin ve özellikle Başkan Yazıcı'nın usulsüzlüklerini gördüğünü belirten Çelik, yolsuzlukları ortadan kaldırmak için Yazıcı'ya karşı başkan adayı olduğunu hatırlattı.

FEDERASYONDAN GELEN PARA YÖNETİCİLER ARASINDA PAYLAŞILDI

Kulüpte ilk dikkatini çeken yolsuzluk olayının kulüp harcamalarına ilişkin düzenlenen sahte faturalar olduğunu anlatan Osman Çelik, altyapı için Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gönderilen paranın
neredeyse tamamının yöneticiler arasında paylaşıldığını ileri sürdü.

Federasyondan gelen paranın hiçbir kuruşunun kulüp için harcanmadığını iddia eden Çelik, paranın karşılığında anlaşmaya varılan esnaflardan sahte fatura temin edildiğini dile getirdi. Osman Çelik, sahte fatura temin işinin kulüp eski genel müdürü Osman Nuri Biçer ile muhasebe müdürü Sema Çavuşoğlu'nun Başkan İbrahim Yazıcı'nın bilgisi dahilinde gerçekleştiğini kaydetti.

ŞAHSINA ALDIĞI KREDİYİ KULÜBE ÖDETTİRDİ

Sahte fatura işinin profesyonelce yapıldığını vurgulayan Çelik şu iddialarda bulundu:

"Fatura temin edilen şirketlerin hesapları defterleri incelendiğinde bunlar kolaylıkla ortaya çıkartılabilir. İbrahim Yazıcı ve ekibi kulübe ait paraların büyük bir kısmını şahsi hesaplarında
tutmaktadırlar.

Yönetim kurulu üyeleri adına sahte senet ve belgelerle kulübü kendilerine borçlandırıp bunları gösterilerek federasyondaki kulüp alacaklarına temlik koymaktadırlar. Daha sonra bu paraların tamamı İbrahim Yazıcı'nın hesabına aktarılmaktadır. Hesaplarında kulübe ait paraları bulunduran kişiler olarak Yunus Egemenoğlu, Osman Nuri Biçer'dir. Kulübe ait gayri menkuller teminat gösterilerek ... bankasından 6 milyon TL kredi alındığını, bu paranın tamamını İbrahim
Yazıcı'nın kendisine aldığını, kredi borcunu da kulübün ödediğini biliyorum."

Yönetim kurulu üyesi İrfan Koç ile İbrahim Yazıcı arasında kulübe ödettirilen akaryakıt alım işlemlerinin olduğuna dikkat çeken Osman Çelik, bu işlemlerde de usulsüzlükler olduğunu düşündüğünü kaydetti.
Yönetici Hasan Saltan'ın araba kiralama işleminin de şüpheli olduğunu ileri süren Çelik, Bursastore mağazalarının tüm işlemlerinin Osman
Nuri Biçer tarafından takip edildiğini, Yazıcı'nın haberi olmadan Biçer'in ve oğlu M. Biçer'in büyük miktarda şahsi menfaat temin ettiğini iddia etti.

Bursaspor'un gelir hanesinde bulunan günlük maç hâsılatlarının tamamının detaylı incelenmesi gerektiğini, bu konuda büyük usulsüzlüklerin yapıldığına inandığını savunan Çelik, dernek üyelikleriyle ilgili de şüpheleri anlattı.

Kulüp üyeliğinden çıkarılan 40 kişide imzasının olduğunu kabullenen Osman Çelik, "Karardaki imzam doğrudur, fakat kongre sırasında benim
bilgim dışında bu kişiler tekrar üyeliğe kabul ettiklerine dair aynı karar üzerine ekleme yaparak tahribat yapılmıştır. Benim bu eklemeden
bilgim yoktur. Benim parafımı yaparak attıkları işlem sahtedir. Bu konunun da araştırılmasını istiyorum." diye konuştu.

CİHAN HABER AJANSI
 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2011.08.15 17:42 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A