OSB'de seçim süreci başladı

OSB'de seçim süreci başladı

BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu, göreve geldiklerinden bugüne gündeme taşıdıkları Organize Sanayi Bölgesinin, bölgedeki sanayiciler tarafından yönetilmesini sağlayacak kanun değişikliğinin ardından yapılması gereken Genel Kurul Çalışmaları için harekete geçtiklerini söyledi.

2012.09.05 09:55 - Son Güncellenme: 2012.09.05 09:55 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
OSB'de seçim süreci başladı

 

OSB'ler arasında çok tartışılan "Genel Kurul Gündemi" ile ilgili yönetmelikte değişikliklerin yapılmasının ardından Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Dermeği BOSİAD Yönetim Kurulu genel kurulun toplanması ile ilgili taleplerini noter aracılığı ile Bursa OSB Yönetim kuruluna iletti.

 

OSB Yönetim Kurulunun da 15 gün içinde seçim tarihini açıklamalarını beklediklerini söyleyen BOSİAD Başkanı Mustafa Barutçuoğlu uzun bir süredir konuya ilişkin çalışma yaptıklarını ve Haziran ayının sonunda çıkan torba yasa sonrasında kanunen doğan haklarını kullanmak istediklerini ve OSB nin de yasanın ruhuna uygun hareket etmesini beklediklerini ifade etti.

 

Bursa OSB'de bundan sonra yeni yönetim, denetim kurullarının sanayici tarafından seçilmesi gerekliliğinin yasayla da onandığını belirten Barutçuoğlu, haklarının peşinde olduklarını ve sonuna kadar savunacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Uzun süredir bu konuda çalışmalar yapan BOSİAD TBMM 'de çıkarılan torba kanundan doğan haklarını harekete geçirdiklerini söyledi Başkan Barutçuoğlu,"Bursa Organize Sanayi Bölgesi, bölgedeki sanayiciler tarafından yönetilecek. BOSİAD'ın başlattığı bu kanun talebinin haklılığını TBMM 'de çıkarılan yasayla onaylandı. Bu konunu 5174 sayılı TOBB Kanunu ve 4562 sayılı OSB Kanunu ve bu kanuna istinaden 22 Ağustos 2009 tarih ve 27327 sayılı OSB uygulama Yönetmeliği esasa alınarak artık Bursa Organize Sanayi Bölgesinin, bölgedeki sanayiciler tarafından yönetilecektir, olması gerekende budur" diye konuştu. 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2012.09.05 09:55 - Son Güncellenme: 2012.09.05 09:55 - HABER MERKEZİ
A