Örnek iş yerlerine kalite belgesi

Örnek iş yerlerine kalite belgesi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "örnek iş yeri" projesi kapsamında iki işletmeye 1502 kalite belgesi verdi.

2011.11.02 16:16 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Örnek iş yerlerine kalite belgesi

Osmangazi Belediyesi kurallara uyan iş yerlerini "1502 kalite belgesi"yle ödüllendiriyor. Yapılan denetimlerde kalite belgesi almaya hak kazanan bir fırın ve lokantaya belgelerini takdim eden Başkan Mustafa Dündar, "Maksadımız halk sağlığını güvence altına almak ve esnafı sağlık kurallarına uymaya teşvik etmek" dedi.
Özellikle insan sağlığıyla direk ilgili iş yerlerinin sık sık denetlendiğini belirten Dündar, bu tarz çalışmaların esnafı tetiklediğini söyledi. Restoran, kafeterya, unlu mamuller, kuaför, berber gibi işletmelerde önceliğin hijyen olması gerektiğine değinen Başkan Dündar, "Kaliteli iş yerleriyle vatandaşımıza daha iyi hizmet almasını istiyoruz. Bu doğrultuda tüm Osmangazi'ye yaymak istediğimiz örnek iş yeri projesi iyi, kaliteli ve temiz hizmetin de kapısını açacak" dedi.
Örnek iş yerlerinin sahiplerine "1502 kalite belgesi"ni veren Başkan Mustafa Dündar, bir yıl geçerli olacak belgelerin anlamının çok büyük olduğuna dikkati çekti. Projesinin adını dünyanın ilk kalite standardı "Kanunname-i İhtisab-ı Bursa" kanununun çıkarıldığı 1502 yılından aldığını vurgulayan Dündar, "Sultan II. Beyazıd tarafından yaklaşık 500 yıl önce ferman olarak hazırlanan ve bugünkü anlamda ilk standart olma özelliğini taşıyan "Kanunname-i İhtisab-ı Bursa"yı bugünün şartlarına uygun hale getirerek uygulamak istiyoruz. O gün olduğu gibi bugün de önceliğimiz vatandaş" dedi.
ÖRNEK İŞYERİ OLMAK İÇİN ŞARTLAR
Örnek iş yeri unvanı almak isteyen işletmecilerin Osmangazi Belediyesi'ne başvurmaları gerektiğini söyleyen Başkan Dündar, "Gıda, berberler, bayan kuaförleri, lokantalar için ayrı ayrı kriterler belirlendi. Aranan kriterler arasında hijyen ve ruhsat olmazsa olmazlar arasında. İşletmelerin belirlenen standartlara uygunluğu sağlık ve zabıta ekiplerimizce denetleniyor ve uygun görüldüğü takdirde 1502 kalite belgesini veriyoruz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.11.02 16:16 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A