Örnek harekete ödül

Örnek harekete ödül

Adana'da günlük 50 liraya çalışırken, kaldırımda bulduğu 7 bin 200 Euro'yu sahibine teslim eden evli ve 2 çocuk babası 46 yaşındaki şoför Abdullah Hoş, bir çeyrek ve bir yarım altın ile ödüllendirildi. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kazım Barışık, otobüs şoförünü kutlayarak herkese örnek gösterdi.

2013.02.21 17:30 - Son Güncellenme: 2013.02.21 17:30 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Örnek harekete ödül

Adana 184 Sayılı Balcalı Otobüsleri Kooperatifi'ne bağlı bir halk otobüsünde şoförlük yapan Abdullah Hoş, 14 Şubat'ta merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Caddesi üzerinde otobüsle giderken bir bankanın önündeki kaldırımda 1 deste halinde para gördü. Otobüsün muavinine seslenerek parayı almasını isteyen Hoş, muavinin getirdiği parayı saymadan cebine koydu. Seferin ardından Yarbaşı Polis Merkezi'ne giden Abdullah Hoş, polislere para bulduğunu belirterek sahibine teslim edilmesini istedi. 56 yaşındaki çiftçi Özbay Şenel de polisi arayarak kız kardeşi ve eşiyle birlikte umreye gitmek için ayırdığı 7 bin 200 Euro'nun kaybolduğunu bildirdi. Yapılan incelemelerde paranın Şenel'e ait olduğu saptandı. Polis merkezinden ayrılmayan Hoş, yanına gelen Şenel'e parasını teslim etti. Umreye gidebileceği için mutlu olduğunu belirten Şenel'in vermek istediği 150 Euro'ya almayan Abdullah Hoş, insanlık görevini yaptığını söyledi.

ALTIN VE PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kazım Barışık, Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Uslu,184 Sayılı Balcalı Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Cemal Genç ve esnaf, bugün Abdullah Hoş'a tören düzenleyerek bir çeyrek ve bir yarım altın ile plaket verdi. Kazım Barışık, "İnsanların içinde kötüsü de iyisi de vardır. Bu kardeşimiz 50 lira yevmiye ile çalışırken yolda bulduğu parayı sahibine teslim ederek örnek bir davranış sergiledi. Biz de kendisini herkese örnek olması için buraya çağırdık ve teşekkür ettik" dedi.

Abdullah Hoş ve esnaf arkadaşlarıyla hep birlikte Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası binasının önünde anı fotoğrafı çektirdi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.02.21 17:30 - Son Güncellenme: 2013.02.21 17:30 - HABER MERKEZİ
A