Orman yangınlarına su tankeri önlemi

Orman yangınlarına su tankeri önlemi

Balıkesir'de orman yangınları ile mücadele kapsamında il özel idaresi bütçesinden alınan 72 adet su tankeri köylülere dağıtıldı.

2013.07.17 17:10 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:10 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Orman yangınlarına su tankeri önlemi


Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, il özel idaresi bütçesinden temin edilen 72 adet su tankeri için tören düzenledi. Törene Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, İl Jandarma Komutanı Salih Göldal, İl Müftüsü Turgut Açari, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, İl Sağlık Müdürü Mustafa Alp Akdoğan ve çok sayıda daire müdürü katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, Balıkesir'in orman yangınlarına karşı hazır olduğu mesajını verdi. Müdür Yalçın, "İl sınırları içinde 68 yangın gözetleme kulesi, 48 arazöz, 22 su tankeri, 26 yangına ilk müdahale aracı, 10 motosiklet, 9 dozer, 6 greyder ve bin 150 yangın işçisi ile orman yangınlarına karşı 24 saat hazır beklenmektedir. Ayrıca havadan müdahale için Balıkesir ve Edremit'te konuşlu olmak üzere 2 helikopter, Edremit havaalanında 2 adet uçak yangınlara karşı hazır beklemektedir" dedi.
2009 yılında 142 adet su tankerini köylülere dağıtıldığını kaydeden Müdür Hüseyin Yalçın, bu yıl da 72 adet su tankerini köy muhtarlarına teslim edeceklerini söyledi. Su tankerleri ile ilgili bilgi veren Müdür Yalçın, "Tankerler 2 buçuk ton su kapasitelidir. 10 bar su çıkışlı pompa ve 100 metre hortuma sahiptir. Bu tankerlerimiz köylülerimiz tarafından yangınlara en kısa sürede etkili bir biçimde mücadele için kullanılacaktır" dedi.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, dağıtılan su tankerlerinin muhtarların eli kolu olacağını söyledi. Vali Turhan, "Bu yıl 72 adet su tankeri teslim ediyoruz. Daha önce de 142 tane teslim etmiştik. Balıkesir'in yüzde 47'si orman, Balıkesir'in yaşanabilir bir şehir olmasında bu ormanların payı oldukça büyük. Bu sene 26 orman yangını ile 900 hektar ormanlık alanımız tahrip oldu. Bu tür afetlerde önemli olan önceden önlemek. Bu kapsamda da bu cihazlar çok değerli. Orman yangınlarına vatandaşlarımız da çok duyarlı. Ancak arazilerimiz engebeli, itfaiye her yere çıkamıyor. Bu cihazlar yangına ilk müdahale de büyük önem arz ediyor. Yangın dışında da bahçe sulamada, caminin okulun su ihtiyacında kullanabilecek. İnşallah bu sezonu da orman yangını açısından en az zayiat ile geçirmeyi temenni ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından traktöre monte edilen su tankeri il protokolünün önünde denendi. Güçlü şekilde su püskürten tankerlerin yol sulama çalışmalarında da kullanılabileceği belirtildi. Törenin sonunda su tankerleri Vali Ahmet Turhan ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur tarafından köylülere teslim edildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.07.17 17:10 - Son Güncellenme: 2013.07.17 17:10 - HABER MERKEZİ
A