Orduspor'dan transfer yasağı açıklaması

Orduspor'dan transfer yasağı açıklaması

Orduspor Basın Sözcüsü Akın Çiçek, transfer yasağı kararının son derece yanlış olduğunu, kulüp olarak gerekli itirazları yaptıklarını söyledi.

2013.09.04 14:41 - Son Güncellenme: 2013.09.04 14:41 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Orduspor'dan transfer yasağı açıklaması


TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Orduspor'un eski futbolcusu Kürşat Duymuş'un talebiyle mor-beyazlı ekibe iki transfer ve tescil dönemi boyunca "transfer yasağı" cezası verdi.

Kurul kararında, Kürşat Duymuş'un "haksız fesih" nedeniyle yaptığı sportif ceza talebinin kabul edilerek Karadeniz ekibine "iki transfer ve tescil dönemi boyunca yeni bir futbolcu transfer etmekten men" cezası verildiği belirtildi.

Orduspor Kulübü Basın Sözcüsü Akın Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orduspor Kulübü'ne verilen transfer yasağı kararının son derece yanlış olduğunu, kulüp olarak gerekli itirazları yaptıklarını belirtti.

Verilen transfer yasağı kararı karşısında adeta şok olduklarını vurgulayan Çiçek, şöyle devam etti:

"Eski futbolcumuz Kürşat Duymuş, Orduspor'un Birinci Lig'den Süper Lig'e çıkışı sırasında kadromuzda yer alan bir futbolcumuzdu. O dönemki yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın bizlere verdiği bilgi doğrultusunda, sporcu arkadaşlarımıza ödemelerin yapıldığı ama primleri konusunda bazı sporcularla uyuşmazlık yaşandığı yönünde bilgiler almıştık. Benim bildiğim Kürşat Duymuş'un da şampiyonluk primini aldığı yönündeydi ancak Kürşat Duymuş istediği primleri alamadığı gerekçesiyle spor mahkemelerine itiraz etmişti. O dönemde Kürşat Duymuş'un spor mahkemelerine yaptığı başvuru Orduspor'un lehine sonuçlanmıştı."

Bugün kendilerine ulaşan yeni karar karşısında çok şaşırdıklarını dile getiren Çiçek, "TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun Orduspor Kulübü'ne verdiği iki yıl transfer yasağı kararı bizleri üzdü, düşündürdü. Biz Orduspor olarak gerekli yerlere itiraz başvurumuzu yaptık. Şimdi Orduspor'a verilen bu kararın yine farklı bir mahkeme ile çözüm bulacağına inanıyor, bu hatadan dönüleceğini ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Orduspor'un bu kararla zor günler yaşayabileceğine değinen Çiçek, şunları kaydetti:

"Alınan kararda Orduspor'un iki yıl boyunca transfer yapamayacağı yönünde bir madde var. Bir kulübün iki yıl boyunca transfer yapamaması demek, bugün Fenerbahçe'nin ve Beşiktaş'ın Avrupa kupalarından men edilmesi gibi Orduspor'un da iki yıl boyunca, bir alt lige düşmesi ya da bir üst lige çıkarsa aynı kadroyla devam etmesi demektir. Bence gereksiz karar olmuştur. Bu yüzden konunun bir kez daha ele alınıp gözden geçirilip Orduspor lehine tekrar karar alınmasını bekliyoruz."

Çiçek, süreci yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.09.04 14:41 - Son Güncellenme: 2013.09.04 14:41 - HABER MERKEZİ
A