Opel'den 1.6 dizel süprizi!

Opel'den 1.6 dizel süprizi!

Alman devine Adam modelini ürettiren Opel Türkiye'nin Genel Müdürü Özcan Keklik, 2013 hedeflerini anlattı

2013.02.21 17:15 - Son Güncellenme: 2013.02.21 17:23 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Opel'den 1.6 dizel süprizi!

Opel Türkiye, 2012 ve 2013 değerlendirmelerini açıkladığı bir basın toplantısı düzenleyerek Opel'in yeni stratejisini anlattı.
2013 yılının bekledikleri gibi geçmediğini söyleyen Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik,

"Hepinizin çok yakından bildiği gibi 2012 yılında Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı yüzde 10 azalarak 777bin adet dolaylarında gerçeklesti, otomobil satısları 2012 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık %6 azalarak 556bin kusur adete geriledi. Hafif ticari araç pazarı aynı dönemde yaklaşık %18 oranında düşerek yaklaşık 221 bin adet seviyesinde gerçeklesti" dedi.

Yine de 2012 performansını iyi olarak nitelendiren Keklik, "Opel olarak 2012 yılını önemli başarılara imza atarak kapattık: Binek otomobil pazarında 49bin adetin üzerinde bir  satışla yüzde 9'luk pazar payı elde ettik ve geçen yıla göre 2 basamak yükselerek en çok satış yapan ilk 3 binek otomobil markası arasında yer aldık. Toplamda yaklaşık 50 bin adet araç satışıyla geçen yıla göre pazar payımızı yüzde 0.11 arttırarak yüzde 6 pazar payı elde ettik ve pazarda 5. sıradaki yerimizi koruduk.
Bu satışlarımızın ağırlıklı bölümünu perakende olarak gerçekleştirmemizde altı çizilecek önemli bir nokta. Bu sonuca ulaşmak için hem bayi ağımız hem Opel Türkiye ekibi olarak hep beraber çok çalıştık. Opel markamızla son 3 yıllık süreçte sağladığımız istikrarlı büyümenin arkasında yatan sırda bayi ağımız ve Opel ekibin takım ruhu ile hareket etme kabiliyetidir" dedi.

OPEL'İN TEPESİ ARTIK TÜRKİYE'Yİ DİNLİYOR

Opel Türkiye'nin ortaya koyduğu performans ve Türkiye pazarının istikrarlı gelişimine paralel olarak Opel Avrupa genel merkezi nezninde taleplerimiz daha dikkate alınır hale geldiğini söyleyen Keklik, bu sayede aslında Opel Adam gibi, piyasanın ihtiyacı olan premium küçük araba segmentinde bir otomobilin üretildiğini hatırlattı. Türkiye pazarı ve pazardaki gelişmelerin Opel Yönetim Kurulunu üyelerince de çok yakından takip edilir hale geldiğini söyleyen Keklik, bu gelişmeler paralelinde geçmiş yıllarda Opel Türkiye'nin katılamadığı bazı stratejik toplantılara katılma yanında bu toplantılarda sunum yapar konuma ulaştığına da dikkat çekti.

TEŞVİK TÜRKİYE'Yİ KÜRESEL KAPIDAN GEÇİRİR

Otomotiv sektörüne ilişkin teşvik paketiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Keklik, "2011 yılında açıklanan - 'Türkiye Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi'nde -, sektörümüzün 2023 yılı için vizyonu  "Küresel bir oyuncu olmak" olarak belirlenmişti. Bu hedefe ulaşmak için geçen hafta çok önemli, bir adım daha atıldı. Sektör temsilcileri dinlenerek ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan teşvik paketiyle Otomotiv sektörümüzün her alanında daha rahat şartlar altında yatırım yapılabilecek ve sektörümüzün gelişimine önemli katkılar sağlanacak. Bu imkan için başta Sayın Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan olmak üzere tüm ilgili bürokratlara teşekkür ederiz" dedi.

HURDA TEŞVİĞİ SÜPER LİG'E ÇIKARIR

Türk otomotiv sektörünü tam anlamıyla Süper Lig oyuncusu konumuna getirecek ve 1 milyon hacimli pazarlar arasına sokacak önemli konulardan birinin de Türkiye'nin yaşlı araç parkınının gençleşmesine imkan tanıyacak orta/uzun vadeli bir "Hurda Teşvik Programının" hayata geçirilmesine imkan tanıyacak düzenlemeleri hayata geçirmek" olduğunu belirten Keklik, 2013 yılında otomotiv sektörü toplam pazarının 2012 yılı düzeylerinde gerçekleşeceğini, Opel Türkiye'nin ise 50 bin adet dolaylarında bir satış hedeflediğini vurguladı.

11 MİLYAR EURO YATIRIM, 23 YENİ MODEL, 13 YENİ MOTOR

Keklik, önümüzdeki 4 yıl içerisinde Opel'in planını ise, "Anımsayacağınız gibi yeni model ve motor gelişimi için 11 milyar euro'luk yatırım yapacağımızı sizlerle daha önce paylaşmıştık. İşte bu planlamamız çerçevesinde 2016 yılına kadar 23 yeni model ve 13 yeni motorumuzun lasnmanını gerçekleştireceğiz" sözleriyle anlattı.

İDDİALI ÇIKIŞ: ADAM VE CASCATA

Keklik şöyle devam etti: Son dönemlerde Opel olarak yer almadığımız segmentlerde de iddialı şekilde yer almamıza tanıyacak ürünlerimizle temsil edilmeye ve yeni müsteri kitlelerine ulaşma hamlesi içindeyiz. Bunlara en güzel örneklerde 2012 yılı sonunda pazara sunduğumuz Mokka ve çok yakında pazara sunacağımız ADAM ve Cascata modellerimiz.

2013 yılı içersinde 3 yeni nesil motorumuzla portföyümüzü genişleteceğiz.. Bunlar:

1.6 DİZEL ZAFİRA'YLA GELİYOR

Yeni geliştirdiğimiz 1.6 cdti dizel motorumuz: ilk kez Haziran ayında Zafira modelimizle pazara sunacağız. Yeni dizel motorumuzun yanında 1.6lt 170hp benzinli ve otomatik motor seçeneğimizi de ilk kez Cascada modelimizle ilkbahar aylarında pazara sunacağız. Zafira 1.6 dizel, Insignia'ya göre daha düşük vergili bir seçenek olacak.
Diğer otomobil modellerinde ise dizel 1.6 seçenek 2016'dan itibaren pazara girmeye başlayacak. İlk aşamada Zafira 1.6 dizelin otomatik şanzımanı gelmeyecek fakat ilerleyen dönemde otomatik şanzıman seçeneği de sunulacak.

Bu iki yeni motor seçeneğimiz yanında bir üçüncü yeni motor alternatifimiz: Mokka modelimizle pazara sunmaya başlayacağımız 1.4lt 140hp turbo otomatik olacak. 

MOTOR SPORLARINA DÖNÜŞ!

Opel markamızda ki dinamik gelişmeler sadece model, motor, bayi ağı genişletme ve bayilklerimizdeki yeni kurumsasl kimlik yatırımları ile sınırlı değil. Bu senenin süprizlerinden biri de Opel markamızla Motor Sporlarına geri dönüşe yönelik çalışmalarımız olacak.

ADAM CUP VE ASTRA OPC CUP

Bu bağlamda Avrupa'da yeni Adam Cup ve Astra OPC Cup ile motor sporlarına dönüş yapma kararı aldık. Bu iki modelimiz bu sezon yarışmaya hazır olacak.
Adam Cup uluslararası ralliler için geliştirilirken Astra OPC Cup VLC Dayanıklılık Şampiyonasında boy göstermeye hazır olacak. Bu yeni motor sporları etkinlikleri şirketimizin stratejik olarak yeniden canlanmasında önemli bir rol oynayacak.

Adam Cup, FIA R2 standartlarına göre geliştirildi ve Peugeot 208 R2 ve Skoda Fabia R2 ile yarışacak.
Bundan sonra, yetenekli ralli sürücülerinin "ADAC Opel Ralli Kupası"ndan uluslararası bir seviyeye terfi edebileceği modüler bir gelişim program öngörüldü. Dört aşamanın ilk ikisinde, ADAM kullanılacak. Üçüncü ve dördüncü aşamalarda bir sonraki jenerasyon Opel Corsa'nın ralli aracı olması bekleniyor.
İşte, tüm bu faaliyetlerimiz Opel markamızla varmayı arzu ettiğimiz hedeflerin büyüklüğünü gösterirken, aynı zamanda varlığımızın gücünü göstermemize zemin yaratıyor.
Bu tür etkinliklerin Opel markamızın algılanırlığı ve kurum itibarı açısından katkıları olacağı inancındayız.

OPEL'LERDE ZAM YÜZDE 1-1.5 ORTALAMA

2013'te Opel markalı otomobil fiyatlarındaki zammın ortalama yüzde 1-1.5 seviyelerinde olacağını söyleyen Keklik, bazı modellerde bu oranın yüzde 5-.6'ya ulaşabileceğinin altını çizdi.

İLK HEDEF KRİZİ AŞMAK

En büyük fabrikalarından biri olan Hamburg'u kapatmaya hazırlanan Opel'in şu andaki stratejisini "Krizi birkaç yıl içinde aşmak" olarak özetleyen Keklik,  Opel'in geneli için 800 bin ile 1 milyon rakamlarının konuşulduğunu, Avrupa'da premium küçük araba segmentinin yükselişinin görülmesiyle Adam gibi bir modelin pazara sunulduğunu söyledi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.02.21 17:15 - Son Güncellenme: 2013.02.21 17:23 - HABER MERKEZİ
A